Twitter konačno uveo mogućnost uređivanja objava

Twitter Blue pretplatnici moći će uređivati tweet 30 minuta nakon prvobitne objave te će moći napraviti samo pet izmjena. Povijest uređivanja bit će dostupna svim korisnicima

Matej Markovinović utorak, 4. listopada 2022. u 16:03
📷 Foto: Unsplash, Jeremy Bezanger
Foto: Unsplash, Jeremy Bezanger

Twitter je početkom rujna objavio da testira značajku za uređivanje objava, a sada je ona konačno postala i dostupna. Naime, Edit Tweet značajku trenutno će moći koristiti Twitter Blue pretplatnici u Australiji, Kanadi i Novom Zelandu, a toj će se listi uskoro pridružiti i korisnici iz SAD-a.

Kao što je poznato od prije, uređeni tweet moći će se prepoznati prema ikoni olovke pored koje se nalazi oznaka „Last edited“ i vrijeme te datum uređivanja. Klikom na tu ikonu, otvara se cjelokupna povijest uređivanja, pa će korisnici moći vidjeti koje su se promjene dogodile na objavi.

Twitteraši će imati 30 minuta da urede tweet te će moći napraviti samo pet izmjena. Twitter Blue objavio je GIF koji pokazuje kako taj cijeli proces izgleda u praksi.

Uređivanje objava, podsjetimo, jedna je od najtraženijih značajki na Twitteru. Iako je Edit Tweet konačno postao dostupan, mnogi su korisnici i dalje nezadovoljni zbog toga što je značajka rezervirana samo za Twitter Blue pretplatnike. Hoće li ona postati dostupna za sve ostale, trenutno nije poznato.