Pet EISA-inih nagrada za Canon

Renomirani međunarodni novinari koji prate fotoaparate i dodatnu opremu dodijelili su Canonu čak pet nagrada u najnovijem godišnjem izboru

Sandro Vrbanus petak, 16. kolovoza 2019. u 23:22

Udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo je Canonu pet prestižnih nagrada.

Canon s ponosom predstavlja nagrađene proizvode:

  • Canon EOS RP ponio je EISA-inu titulu "Best Buy" fotoaparata punog kadra za 2019./2020.
  • RF 28-70mm F 2L USM proglašen je EISA-inom inovacijom u svijetu objektiva za 2019./2020.
  • RF 50mm F 1.2L USM ponio je titulu EISA-inog standardnog objektiva fiksne žarišne duljine za 2019./2020.
  • RF 24-105mm F 4L IS USM proglašen je EISA-inim standardnim zum objektivom za 2019./2020.
  • EF 600mm f/4L IS III USM proglašen je EISA-inim super-telefoto objektivom fiksne žarišne duljine za 2019./2020.

Već desetljećima Canon razvija ključne komponente slikovnih tehnologija koristeći pritom interne resurse za istraživanje i razvoj cijele ponude: od tijela bez zrcala do objektiva EF. Stručnost i tehničko znanje stvaraju inovativne proizvode koji dobivaju nagrade. Sustav EOS R, osmišljen u skladu s tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika, nudi sve najbolje od izvornog EOS svijeta.

Ranije ove godine Canon je dokazao svoju predanost budućnosti sustava EOS R najavom linije robusnih objektiva. Tijekom 2019. bit će predstavljeno ukupno šest objektiva RF, a u 2020. slijedi dodatno proširenje te ponude. U skoroj budućnosti očekuju se i ažuriranja sustava EOS R, uključujući tiho, brzo i glatko automatsko fokusiranje i konstantan otvor blende.

"Odavno je poznato da Canon razvija najbolje proizvode u klasi, utemeljene na tri ključna elementa slikovnih tehnologija: objektivima, senzorima i procesorima. Te se revolucionarne komponente nalaze u cijeloj liniji – od proizvoda namijenjenih fotografiji, preko kinematografije i televizijske produkcije – a to je nešto na što smo doista ponosni", rekao je Yuko Tanaka, direktor marketinga proizvoda u Canonu Europe. "Želja nam je stalno inovirati, što drži Canon na samom vrhu optičke izvrsnosti jer naša stručnost oblikuje standard branše za razvoj objektiva. Ove EISA-ine nagrade potvrđuju da smo 100% predani ponudi vrhunskog slikovnog iskustva svakome od naših korisnika. Sretni smo što EISA prepoznaje vrijednost našeg sustava EOS R, tijela i objektiva. Naša tradicija u optici i dalje utire put budućim inovacijama u branši."

EISA kroz glasovanje u kojem sudjeluje poznati panel stručnjaka i urednika 55 međunarodno poznatih časopisa o potrošačkoj elektronici iz 29 država izdvaja proizvode koji spajaju najnapredniju stručnost i poželjne karakteristike u svojoj klasi.