Apple predstavio jeftiniji Apple Pencil i to s USB-C priključkom

Niža cijena donosi i neke kompromise, pa korisnici koji se odluče na novi Apple Pencil neće moći koristiti pojedine funkcije s kojima dolazi skuplja inačica olovke

Matej Markovinović utorak, 17. listopada 2023. u 22:36
Novi Apple Pencil s USB-C priključkom. 📷 Foto: Apple
Novi Apple Pencil s USB-C priključkom. Foto: Apple

Apple je predstavio novi Apple Pencil s USB-C priključkom za punjenje koji stiže na tržište s cijenom od 79 dolara (za SAD). Riječ je o inačici tvrtkinog stylusa koja nema pojedine funkcije s kojima se inače može pohvaliti druga generacija Pencila, ali je zato za 50 dolara jeftinija.

Naime, jeftiniji Apple Pencil ne podržava osjetljivost na pritisak, bežično uparivanje i punjenje te double-tap značajku za prebacivanje između aplikacija. Ipak, podržava hover funkciju koja dolazi s M2 modelima iPada Pro, kao i magnetno pričvršćivanje na bok uređaja.

„Apple korisnicima iPada donosi više izbara s novim i pristupačnijim Apple Pencilom. Sa savršenom preciznošću, niskom latencijom i osjetljivošću na nagib, novi Apple Pencil idealan je za pisanje bilješki, skiciranje, crtanje i još mnogo toga“, priopćili su iz Applea.

Novi Apple Pencil 📷 Foto: Apple
Novi Apple Pencil Foto: Apple

Novi Apple Pencil kompatibilan je s nizom iPada, uključujući 12,9-inčni iPad Pro od treće do šeste generacije, 11-inčni iPad Pro od prve do četvrte generacije, iPad Air četvrte i pete generacije, iPad 10. generacije i iPad Mini šeste generacije.

Iz Applea navode da će novi Apple Pencil s USB-C priključkom biti dostupan za kupnju već početkom studenog.

Usporedba Apple Pencila.  📷 Foto: Apple
Usporedba Apple Pencila. Foto: Apple