Google Play Store ostaje bez filmova i serija

'Od svibnja 2022., aplikacija Google TV bit će vaš dom za kupnju, iznajmljivanje i gledanje filmova te serija na vašem Android mobilnom uređaju ili tabletu', kažu iz Googlea

Matej Markovinović četvrtak, 24. ožujka 2022. u 09:41

Korisnici od svibnja više neće moći kupovati filmove i serije na Google Play Storeu, objavila je tvrtka na svojoj službenoj stranici.

„U aplikaciji Google Play, filmovi i serije više neće biti podržani. No, Google Play i dalje će biti vaša trgovina za aplikacije, igre i knjige“, priopćili su iz Googlea te su dodali da će korisnici za filmove i serije trebati koristiti Google TV aplikaciju.

Naime, navodi se da će korisnici na Google TV-u imati u potpunosti isto iskustvo kao i na Google Playu.  Tako će se tamo moći naći najnovija izdanja filmova, raznorazne preporuke za gledanje, ali i mogućnost posuđivanja, odnosno iznajmljivanja naslova.

Nadalje, oni koji su već kupili sadržaj na Google Playu, moći će ga jednostavno pregledavati u novoj aplikaciji, pa ništa neće biti izgubljeno. Riječ je, dakle, o promjeni koja ukazuje na činjenicu da se Google sve manje želi oslanjati na brend "Play" kao prodavaonicu digitalne robe, piše The Verge.

Sličnu stvar, podsjetimo, ima i Apple. App Store služi za aplikacije, glazba je u iTunesu, Apple TV je za filmove i serije, a knjige se mogu pronaći u Apple Books aplikaciji.