Google sve podsjetnike prebacuje u Tasks aplikaciju

Podsjetnici koje korisnici naprave u Google Calendaru ili Assistantu, automatski će se prebacivati u Tasks. To će, kako tvrde iz Googlea, olakšati njihov pregled

Matej Markovinović srijeda, 21. rujna 2022. u 19:04

Google je na svojem The Keyword blogu objavio kako planira sve podsjetnike korisnika iz Assistant i Calendar aplikacije prebaciti u Tasks. 

"Uskoro ćemo pojednostaviti naša rješenja za upravljanje zadacima premještanjem podsjetnika iz Assistanta i Calendara u Google Tasks. To znači da ćete sada imati jednostavan način pregleda i upravljanja svim svojim obavezama na jednom mjestu, bez obzira stvorite li ih pomoću Assistanta ili Calendara", objašnjavaju iz Googlea.

Naime, korisnici će u sljedećim mjeseci prilikom izrade novog podsjetnika pomoću Google Assistanta dobiti skočnu obavijest na svom mobitelu ili računalu, koja će ih podsjetiti da namjeste Tasks. 

Nakon toga, svi će se podsjetnici automatski preusmjeravati na Google Tasks. Evo kako to izgleda u praksi. 

Podsjetnici se, navode iz Googlea, mogu kreirati direktno i iz e-pošte na Gmailu te poruka na Google Chatu, ovisno koriste li korisnici Googleove usluge na webu ili mobitelu. Osim u Tasks aplikaciji, podsjetnici će se moći vidjeti na Gmailu, Calendaru, Chatu i Driveu.