Igrači PlayStationa mogu računati na još barem tri Call Of Duty igre

Usprkos najavljenoj kupnji Activisiona od strane Microsofta, igrače Call of Dutyja na PlayStationu u budućnosti čekaju još barem tri naslova koja će moći igrati na svojim konzolama

Matej Markovinović četvrtak, 27. siječnja 2022. u 18:05

Prošlotjedna najava Microsofta da će kupiti Activision Blizzard, igraći studio koji stoji iza mnogih popularnih franšiza videoigara, probudila je strah među igračima PlayStationa da više neće moći uživati u svojim omiljenim naslovima.

Iako je direktor Microsoft Gaminga, Phil Spencer, ubrzo reagirao na panične reakcije rekavši da tvrtki nije namjera "povući zajednice s PlayStation platforme", u zraku i dalje vlada napetost, pogotovo kada je riječ o popularnoj franšizi Call of Duty.

Međutim, kako otkrivaju anonimni izvori dobro upoznati sa situacijom za Bloomberg, Activision se još prije najave akvizicije obvezao da će sljedećih nekoliko Call of Duty videoigara napraviti i za PlayStation konzole.

To navodno uključuje ovogodišnji Call of Duty kojeg razvija Infinity Ward, sljedeći kojeg razvija Treyarch, kao i planiranu obnovljenu verziju besplatnog Warzonea, koji je od svog izlaska 2020. stekao enormnu popularnost.

„Potvrdio sam našu namjeru da poštujemo sve postojeće sporazume nakon akvizicije Activision Blizzarda i našu želju da zadržimo Call of Duty na PlayStationu. Sony je važan dio naše industrije i cijenimo naš odnos“, napisao je Spencer prošlog tjedna na Twitteru.

Nadalje, svakako valja podsjetiti da budućnost Call of Dutyja i ostalih Activisionovih franšiza nije sigurna. Akvizicija je još „na čekanju“ te ju trebaju odobriti regulatori do 2023. godine, pa se još svašta može u međuvremenu dogoditi.