Microsoft sprema jeftinu Project xCloud konzolu za streamanje igara

Brad Sams donosi glasine što se tiče Microsoftove nove jeftine igrače konzole koja će poslužiti za streamanje igara i koja se navodno razvija pod imenom Project xCloud

Matija Pavlić petak, 5. srpnja 2019. u 06:00

Već je bilo glasina kako Microsoft uz svoju high-end igraču konzolu nove generacije Xbox Scarlett planira na tržište plasirati jeftiniju i inačicu te konzole koja naglasak stavlja na iskustvo streamanja igara (dakle kao svojevrsna konkurencija Googleovom projektu Stadia).

Nove vijesti o jeftinijoj konzoli plasirao je Brad Sams s internetske stranice Thurrott.com koji je poznat po svojim informacijama o Microsoftu koje su se pokazale točnima.

Nova konzola razvija se pod imenom Project xCloud te će sadržavati namjenski hardver sposoban za neke zadaće u igrama kao što je kretanje i kolizije, dok će za sve ostalo biti zaduženi budući xCloud poslužitelji. To potencijalno rješava probleme kao što je latencija, no komplicira razvoj igara koje će developeri morati razvijati s mišlju na spomenute dvije odvojene komponente.

Nova konzola na tržištu bi se trebala pojaviti s cijenom koja bi se kretala između 60 i 80 američkih dolara. Sve navedeno zasad je još uvijek nepotvrđena glasina.