Call of Cthulhu izlazi krajem listopada

Francuski izdavač Focus Home Interactive objavio je kako će se igrači moći boriti s ludilom na PC-u i konzolama za nešto više od tri mjeseca

Mateja Šop petak, 20. srpnja 2018. u 08:24

Ljubitelje horora i opusa H.P. Lovecrafta ove jeseni čeka poslastica. Izdavač Focus Home Interactive objavio je datum izlaska igre na kojoj radi Cyanide Studio, Call of Cthulhu. Ovaj spoj RPG-a i avanture imao je problematičan razvoj - najprije je tim Frogwares krenuo s radom prije 2014. godine, da bi zatim igra bila dvije godine stavljena na led. Nakon toga je Cyanide nastavio tamo gdje je prijašnji tim stao, a prvi konkretan prikaz dobili smo za vrijeme sajma E3 pretprošle godine.

Osim toga je igra bila odgođena nekoliko puta, no sada znamo točno kada stiže. Izdavač je objavio da će ovaj naslov temeljen i na originalnoj Lovecraftovoj priči, kao i tabletop RPG-u iz 1981. godine biti dostupan za PC, Xbox One i PlayStation 4 od 30. listopada ove godine.

Glavni junak ove priče je privatni istražitelj Pierce, a radnja se odvija 1924. godine. Dobio je zadatak saznati kako je došlo do tragične smrti obitelji Hawkins i tim želi da se igrači suoče s ludošću i raznim kozmičkim hororima. Glavna mehanika na koju morate paziti je stanje uma protagonista - kako počinje gubiti razum, tako ćete vi imati čast gledati ne baš lijepe prizore. Osim toga ćete tražiti tragove, ispitivati lokalce i pokušati izbjeći sve što bi vas moglo dovesti do ludila.

Tim još nije spreman objaviti sistemske zahtjeve, a bilo bi zanimljivo saznati koji su budući da je igra rađena u Unreal Engineu 4. Za ovogodišnji sajam E3 pripremili su novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta. Igra izgleda veoma impresivno, a nadamo se da će i gameplay biti na razini. Sve drugo što je Cyanide bio spreman podijeliti o igri možete pronaći na službenim stranicama. Također, već su sad otvorene predbilježbe, pa igru možete za PC nabaviti putem Steama po cijeni od 40,49 eura, dok će se nakon izlaska prodavati po cijeni od 44,99 eura.