Domaća horor avantura Saint Kotar ima novi poster

Razvojni tim iz Pule koji je ovog ljeta uspješno završio Kickstarter kampanju za svoju prvu avanturu objavio je kako napreduje rad na igri

Mateja Šop srijeda, 2. prosinca 2020. u 06:00

Prošlo je šest godina otkad je razvojni tim Red Martyr Entertainment započeo s radom na point and click avanturi s elementima horora, Saint Kotar. Ova retro igra, čija se radnja odvija u Gorskom Kotaru, ovog je ljeta imala uspješnu Kickstarter kampanju u kojoj je tim iz Pule tražio sredstva za razvoj, a od tada su promijenili neke stvari.

Zajedno s Kickstarterom svi zainteresirani igrači mogli su besplatno preuzeti demo verziju, imena Saint Kotar: The Yellow Mask, i podijeliti s timom što misle o uvodnom dijelu igre. Sve povratne informacije koje su dobili kategorizirali su i uzeli u obzir kod daljnjeg razvoja, a dvije najveće promjene jesu dorađeno korisničko sučelje i bolja optimizacija.

Također, tim je odlučio napraviti novi poster i malo doraditi logo. "Ukratko rečeno, vjerujemo da novi poster bolje predstavlja igru te je vizualno privlačniji od starije verzije. Mračniji je, usklađeniji s pričom i pun skrivene simbolike. Na posteru se ništa ne nalazi kako bi izgledalo ljepše, svaki element i detalj postoje s razlogom.”, rekao je Marko Tominić, direktor Red Martyr Entertainmenta.

Saint Kotar je psihološka horor avantura smještena u drevnom ruralnom gradu na području Hrvatske. Igrači preuzimaju ulogu dvojice pobožnih ljudi koji pokušavaju razotkriti zastrašujuću istinu iza okultnih događaja mjesta i nestanka njihove rođakinje. Ako ne dođe do promjene plana, igra bi trebala izaći u kolovozu 2021. godine za PC, Switch, PlayStation i Xbox konzole, a sve što je tim do sada objavio nalazi se na službenim stranicama.