Konačno dostupan Microsoft Flight Simulator, kritičari oduševljeni

Nakon dugo godina izašla je nova verzija u poznatom serijalu zračnih simulacija, a prema dojmovima kritičara Asobo Studio i Xbox Game Studios napravili su nevjerojatan posao

Mateja Šop utorak, 18. kolovoza 2020. u 13:11

Prošlog mjeseca je Xbox Game Studios objavio kada će ljubitelji zračnih simulacija moći sjesti u virtualne kokpite i istražiti cijeli planet, a taj je dan stigao. Ako ne računamo nešto poboljšanu verziju Microsoft Flight Simulatora X koja je prije šest godina izašla na Steamu i F2P spin-off Microsoft Flight, ovo je prva nova igra u poznatom serijalu nakon 2006. godine.

Kao što to obično biva, kritičari su se dočepali kopija za recenzije prije izlaska igre, a trenutno se radi o jednoj od najbolje ocijenjenih igara ove godine, dok na PC-u MFS dijeli prvo mjesto s VR ekskluzivom Half-Life: Alyx. U vrijeme pisanja svoje izuzetno pozitivne dojmove podijelilo je 30 kritičara i prosječna ocjena je 93/100. Konsenzus je da se radi o posebnom iskustvu i nevjerojatnom tehnološkom pothvatu u kojem će moći uživati ne samo oni koji inače jako vole avijaciju, već i oni kojima će to biti prvi doticaj ili koji žele vidjeti kako izgleda prvi pravi next-gen naslov.

Microsoft Flight Simulator prodaje se u tri verzije (osnovna, Deluxe i Premium) koje se razlikuju u količini aviona i zračnih luka koje možete koristiti, a ako se želite prisjetiti možete proučiti popis detaljno simuliranih aerodroma koji se u igri nalaze. U nastavku ćemo još jednom podsjetiti na sistemske zahtjeve i laganih 153 gigabajta koje ćete morati preuzeti za letenje:

Svi zainteresirani piloti mogu trenutno nabaviti igru samo za PC, a verzija za Microsoftove konzole (Xbox One i Xbox Series X) zasad nema datum izlaska. Od trgovina su vam opcije Microsoftova i ova na Valveovom servisu, a ako plaćate Game Pass pretplatu imate pristup osnovneoj verziji igre. Ako vam trebaju dodatne informacije o igri, pronaći ćete ih na službenim stranicama. Ugodno letenje!