Kritičari objavili svoje dojmove za Red Dead Redemption 2

U 13 sati po lokalnom vremenu Rockstar je dignuo embargo na recenzije za svoju novu igru, a kao što su mnogi očekivali radi se o izuzetnim ocjenama

Mateja Šop četvrtak, 25. listopada 2018. u 13:31

Rockstar Games ne izdaje nove igre često, ali svaki put kada neki novi njihov projekt izađe ocjene kritičara su univerzalno visoke. Bilo je očekivano da će Red Dead Redemption 2 biti veliki hit, a ako je vjerovati onima koji su dobili priliku zaigrati igru prije izlaska i prema prosječnoj ocjeni koju je igra dobila vrlo je vjerojatno da će pokupiti brojne nagrade za igru godine.

U godini kada su igre kao što su God of War, Marvel's Spider Man i Monster Hunter oduševili izuzetno velik broj igrača i u kojoj nas još čekaju Hitman 2, Battlefield V te nekolicina drugih nastavaka u poznatim serijalima čini se kako bi Rockstarova nova igra ipak mogla pomesti konkurenciju. Trenutna ocjena koju igra ima je 97/100 što je za jedan naslov toliko prepun svakakvim sadržajima izuzetan uspjeh.

Iako tu i tamo koji recenzent ima neke manje primjedbe (nekima se nije toliko dopala priča te su neki spomenuli pomalo zastarjeli dizajn), svi su se složili oko toga da Red Dead Redemption 2 ima najuvjerljiviji sandbox i otvoreni svijet u kojeg su do sada imali prilike uskočiti. NPC-jevi, priroda, gradovi, životinje, manja mjesta, sve se zbilja čini kao da se nalazite u svijetu koji se kreće neovisno o vama, ali na kojeg ipak vaše odluke ostavljaju posljedice. Ono što je još istaknuto je izgled igre kojeg su neki prozvali "tehničkim dostignućem koje se događa jednom u aktualnoj generaciji konzola".

Red Dead Redemption 2 izlazi sutra za PlayStation 4 i Xbox One, a iako se za vikend počelo šuškati o potencijalnom portu za PC, još uvijek nema službenih informacija o tome. Krajem prošlog tjedna je Rockstar pripremio trailer uoči izlaska kojeg možete pogledati ispod teksta, a sve drugo što je razvojni tim do sada objavio nalazi se na službenim stranicama. Sutra kada igra izađe bit će dostupan single player dio, dok se o izlasku Red Dead Onlinea još nije pričalo.