Red Dead Redemption 2 iduće godine stiže i na PC?

Obzirom na uspjeh GTA V na PC-u, nije isključeno da će se i Red Dead Redemption 2 pojaviti za ovu platformu, a nade dodatno podgrijavaju dvije nove glasine

Damir Radešić ponedjeljak, 22. listopada 2018. u 13:15

Iako smo i za originalni Red Dead Redemption godinama slušali glasine kako će se osim na konzolama pojaviti i za PC, tako nešto nikada nismo dočekali. Ipak, njegovi autori, Rockstar Games, su itekako svjesni potencijalne zarade čemu svjedoči uspjeh Grand Theft Auta V koji je do sada prodan u preko sto milijuna primjeraka od čega minimalno 10 milijuna kopija otpada na verziju za PC, tako da nesumnjivo o tome razmišljaju, ako već nisu poduzeli konkretne korake.

Nade igrača da će se ova akcijska avantura pojaviti i za PC su se rasplamsale nakon što je portal VG247 objavio profil zaposlenika Rockstar Leedsa sa LinkedIna u kojem stoji kako je osoba čiji su identitet sakrili svojedobno radila na GTA V i LA Noireu, kao i na Red Dead Redemptionu 2 za PlayStation 4, Xbox One i - PC. Par dana prije ove objave, švedska podružnica lanca dućana Media Markt je na svom webu otvorila stranice Red Dead Redemptiona 2 za PC, no ubrzo nakon toga su iste uklonjene, iako ne dovoljno brzo. Nizozemski portal Techtastic se domogao screenshota dok su još bile aktivne, a na istima je vidljiv i datum izlaska - 31. prosinac 2019.

Red Dead Redemption 2 kreće u prodaju za četiri dana, 26. listopada, i pričom je smješten prije događaja u osam godina starijem prethodniku. U ulozi odmetnika Arthura Morgana istraživat ćemo masivni otvoreni svijet "divljeg zapada" 1899. godine i svojim odlukama i postupcima sami krojiti stav NPC-a prema nama i ujedno oblikovati daljnji razvoj priče koja bi u single playu trebala potrajati šezdesetak sati.