Minecraft Dungeons okupio deset milijuna igrača

Prema objavi na službenim stranicama, prošlogodišnja uspješnica Minecraft Dungeons je uspjela privući masivan broj igrača koji zbirno bilježe impresivne brojke

Damir Radešić srijeda, 10. veljače 2021. u 15:08

Objavljen u svibnju prošle godine za Nintendo Switch PC, PS4 i Xbox One, uz napomenu kako su verzije za potonje dvije platforme igrive i na novijim verzijama konzola, Minecraft Dungeons je polako gradio popularnost i ovih dana premašio odličnih deset milijuna igrača. Kako se navodi u priopćenju na službenim stranicama, ekipa Mojang Studiosa nije ni slutila da će zajednica narasti do tako velikih brojki, tim više što zbirne cifre uspjeha koje su ostvarili zvuče još impresivnije.

Primjerice, glavni negativac Arch-Illager je poražen točno 5.934.629 puta, šefovska varijanta Redstone Golema pod imenom Redstone Monstrosity je pak ginula nešto više od sedam milijuna puta iako su igrači za takav uspjeh prokockali 19 milijuna pokušaja, a prema autorima, najimpresivnije je vrijeme koje su igrači zbirno proveli u kampovima - 1.141 godina! Premda je uopće teško pojmiti ove statistike, iza svega stoje predani igrači koji će kao nagradu dobiti novi plašt i ljubimca koji će im se naći u inventarima 24. veljače kada će Minecraft Dungeons dobiti novu nadogradnju.

Premda je smješten u isti svijet kao i njegov prethodnik Minecraft, Minecraft Dungeons za razliku od njega ne počiva na sandbox iskustvu, već linearnoj, pričom vođenoj kampanji i međuscenama. U samom startu se upoznajemo s naizgled običnim beskućnikom Archijem kojeg ljudi izbjegavaju, no nakon što nabasa na moćni artefakt pretvara se u Arch-Illagera spremnog za osvetu čitavom čovječanstvu. Uz misije i proceduralno generirane sadržaje koji nivoe nakrcavaju sadržajima, do četiri igrača mogu mijenjati opremu po želji i nisu ograničeni na klase kao u sličnim naslovima, a nije zgorega spomenuti kako se svako malo pojavi novi DLC koji proširuje priču i donosi nove kozmetičke predmete koje svi toliko volimo, te dakako, besplatne nadogradnje s dodatnim razlozima za daljnje igranje.