Palworld zaigralo preko 19 milijuna igrača

Palworld je na Steamu prodan u 12 milijuna primjeraka, na Xboxu ga je zaigralo 7 milijuna igrača, a autori poručuju da pripazimo na podvale jer službena mobilna aplikacija još uvijek ne postoji

Damir Radešić subota, 3. veljače 2024. u 19:25

Svakih par godina svjedočimo situaciji kada neki naslov za kojeg je malo ljudi znalo postigne nevjerojatni uspjeh, no ne pamtimo da je ikojem od sada to pošlo za rukom kao Palworldu. Dapače, mnogi su mu uz zlokobni cerek nakon izlaska prognozirali brzu smrt, poglavito jer neodoljivo podsjeća na Pokemone, a znamo da su skupo plaćeni odvjetnici Nintenda u vječnom lovu na bilo kakvu povredu intelektualnih prava njihovih poslodavaca. Dapače, u slučaju Palworlda su se čak i oglasili izjavom kako ga stalno istražuju i poduzet će adekvatne mjere kako bi spriječili zlouporabu intelektualnih prava povezanih s Pokemonima.

Izgleda da još uvijek nisu pronašli ništa što bi ugrozilo Palworld koji nezaustavljivo prikuplja nove igrače, pa je nakon vijesti kako su u tri dana prodali četiri milijuna primjeraka igre, jučer osvanula nova obavijest u kojoj developeri Pocketpair kažu da se broj prodanih primjeraka na Steamu kreće oko 12 milijuna kopija, a na Xboxu je njihov fenomen zaigralo 7 milijuna igrača, od kojih mnogi putem Game Passa na kojem je besplatan od prvog dana pojave na tržištu. Matematika nije teška, no eto, da naglasimo jer ipak govorimo o samo trinaest dana nakon izlaska, Palworld je do sada zaigralo preko 19 milijuna igrača.

Upotpunimo to i nekim drugim statistikama sa SteamDB-a prema kojima je Palworld postao druga igra u povijesti Steama koja je u isto vrijeme okupila preko dva milijuna igrača, točnije njih 2,1 milijun, što je ipak manje od rekorda PUBG-a koji ih ima milijun više, ali i znatno više od Valveove uzdanice Counter-Strike 2 sa "samo" 1,8 milijuna. Ipak, gledamo li posljednjih par dana, Palworld konstantno predvodi ljestvicu po broju istovremenih igrača s nešto više od 800 tisuća u trenutku pisanja ove vijesti.

Kad već spominjemo ovu igru, recimo i da su neki željeli iskoristiti njenu popularnost, pa se za mobilne uređaje pojavilo nekoliko "verzija", no ne nasjedajte na ovu podvalu jer iz Pocketpaira poručuju da ne postoji Palworld aplikacija za mobitele, te da su kontaktirali Apple i Google kako bi uklonili postojeće i spriječili pojavu novih lažnjaka.