PlayStation 5 ekskluziva Returnal kratko odgođena

Razvojni tim Housemarque i Sony Interactive Entertainment objavili su novi datum izlaska za PlayStation 5 ekskluzivu koja je trebala izaći sredinom ožujka

Mateja Šop četvrtak, 28. siječnja 2021. u 21:15

Nova igra tima Housemarque, poznatog po bullet hell iskustvima i Resogunu, najavljena je za vrijeme Sonyjeve velike prezentacije u lipnju prošle godine. Sve njihove igre u posljednjih devet godina, osim Nex Machine, bile su ekskluzive za Sonyjeve konzole, pa će tako i Returnal slijediti taj primjer. Ova akcijska igra trebala je izaći ekskluzivno za PlayStation 5 19. ožujka, ali je danas došlo do promjene plana.

Obavijest je stigla putem društvenih mreža, a razlog je uvijek isti - više vremena za bolje polirano i dorađeno iskustvo. Dodatnih mjesec i pol dana će timu valjda biti dovoljno za to, pa novi datum izlaska glasi 30. travnja.

Returnal prati znanstvenicu Selene koja se našla na vanzemaljskom planetu, a na njenu žalost, tamo je i zaglavila. Istraživanjem ostataka drevne civilizacije mora pronaći način da se vrati kući, no na putu između nje i pobjede stoje svakakvi neprijatelji i opasnosti. Zbog toga Selene često umire, ali se nakon toga ponovno rađa i kreće ispočetka. Sve što ste naučili zadržavate u sljedećem pokušaju prelaženja, a akcija kombinira pucačinu s pogledom iz trećeg lica, bullet hell i rogue-like elemente.

Igra će koristiti i nove tehnologije koje je Sony u PlayStation 5 ubacio, pa možete očekivati brzo učitavanje zbog njihovog novog SSD-a, posebne značajke za DualSense kontroler i podršku za Tempest 3D AudioTech. Svi zainteresirani igrači mogu kupiti igru već sad, a prodaju se dvije verzije: obična uključuje igru i dva odijela za Selene i košta 599 kuna, dok Digital Deluxe za 679 kuna uz to uključuje još i par oružja i opreme koje ćete koristiti, te soundtrack. Predbilježbe možete odraditi u PSN trgovini, a sve druge detalje o igri pronaći na službenim stranicama.