PS3 hit Journey od idućeg tjedna i na PC-u

Kao što je prije par mjeseci bilo najavljeno ova hit avantura stiže ekskluzivno na Epic Games Store, a sada znamo i točno kada

Mateja Šop srijeda, 29. svibnja 2019. u 15:30

Prije sedam godina su vlasnici PlayStationa 3 dobili priliku zaigrati avanturu imena Journey. Velik broj kritičara je 2012. godine reklo da je to jedna od, ako ne i najbolja igra koju ste te godine mogli zaigrati, a godinama nakon ostaje mnogim igračima u sjećanju kao jedinstveno iskustvo. Igra je također te godine srušila rekord za najprodavaniji naslov u PSN trgovini na Američkom i Europskom tržištu, te pokupila brojne nagrade.

Sony je tri godine nakon njenog izlaska pripremio i verziju za PS4, a početkom ove godine smo saznali da će Journey prestati biti ekskluziva za njihove konzole i da ćemo dobiti verziju za PC. Budući da je ulogu izdavača preuzeo Annapurna Interactive i da su svi naslovi koje izdaju nakon otvaranja Epic Games Storea ekskluzive za tu trgovinu, bilo je jasno da će se isto dogoditi i za tu igru, ali s obzirom na to kakvo je iskustvo Thatgamecompany priredio igračima drago nam je da će od idućeg tjedna postojati još jedna opcija za igranje.

Za sve one koji nisu upoznati s ovom igrom radi se o avanturi s elementima platformera sa zagonetkama u kojoj kao figura u crvenom svečanom ruhu sa šalom oko vrata pokušavate kroz pustinju doći do vrha planine koju stalno vidite u daljini. Na tom putovanju vam se povremeno pridružuje još jedna osoba koja isto tako izgleda, a komunicirati možete jedino pjevanjem. Detaljnije otkrivanje mehanika i priče bi pokvarilo iskustvo, pa ako želite iskusiti nešto posebno, preporučujemo da ne tražite više detalja o tome što vas točno čeka.

Journey za PC ćete moći zaigrati od 6. lipnja putem Epic Games Storea, a ako planirate nabaviti igru možete u sklopu rasprodaje koju je Epic pokrenuo prošlog tjedna uštedjeti 10 eura i kupiti je za 4,99 eura. Ta ponuda vrijedi do 13. lipnja, pa imate vremena za donošenje odluke oko kupovine. Sve što je tim bio spreman otkriti o svojem projektu možete proučiti ovdje, a posljednji trailer koji smo dobili priliku vidjeti odnosi se na PS4 verziju igre.