Psihološki horor The Medium spreman za izlazak

Samo tjedan dana dijeli nas od izlaska psihološkog horora The Medium povodom kojeg su autori objavili novi gameplay video i vrlo detaljne sistemske zahtjeve za PC inačicu

Damir Radešić srijeda, 20. siječnja 2021. u 17:30

Ekipa Bloober Teama će očito ispuniti obećanje i 28. siječnja nam predstaviti svoju horor avanturu The Medium. Kako i samo ime sugerira, u spomenutoj ćemo se pozabaviti s paralelnim svijetom u kojeg samo nadareni mediji mogu prodrijeti i na taj način riješiti neke zagonetke iz stvarnosti. Priča nas vodi u napušteni resort iz doba komunizma u kojem ćemo u isto vrijeme istraživati stvarnost i svijet sjena, te na taj način otkrivati uznemirujuće tajne i pokušati preživjeti susrete s čudovištem stvorenim iz nezamislive tragedije.

Obdareni nadnaravnim sposobnostima, igrači će moći "izaći" iz tijela i premostiti zapreke, te koristiti energetske štitove i udare kao glavne elemente preživljavanja. Kao medij, imat ćemo sposobnost vidjeti i čuti više od ranijih posjetitelja ukletog mjesta i sa svakom novom spoznajom polako otkrivati zrelu priču. Kako kažu autori, do sada neviđena igrivost koja omogućava simultano kretanje u oba svijeta daje nam mogućnost interakcije među njima i povezivanja rješenja koja vode do otvaranja novih puteva i prikaz sjećanja iz prošlih događaja koji su direktno vezani s našim boravkom u resortu.

Horor atmosferi će svako pridonijeti i originalna glazbena podloga koju potpisuju Akira Yamaoka i Arkadiusz Reikowski, kompozitori koji potpisuju uratke kao što je serijal Silent Hill, Blair Witch, Layers of Fear i Observer. The Medium bi se ranije spomenutog datuma trebao pojaviti u verzijama za Xbox Series X/S, kao i na PC-u putem Steama, a kako bi igrači znali kakve grafičke postavke mogu zavrtjeti na svojim konfiguracijama, developeri su objavili u tablici koja slijedi.