Red Dead Online uskoro postaje samostalna igra

Rockstar Games je putem službenih stranica objavio da će njihov popularan multiplayer mod za igru Red Dead Redemption 2 za tjedan dana postati zasebna igra

Mateja Šop utorak, 24. studenog 2020. u 19:06

Rockstarova akcijska igra na Divljem zapadu, Red Dead Redemption 2, najprije je oduševila igrače na konzolama, a malo više od godine dana nakon izlaska ovaj je popularan vestern stigao i na računala. Kao i kod Grand Theft Auta 5, online i multiplayer komponenta je ono što igrače zabavlja dugo nakon izlaska, a svi koje zanima samo taj dio i koji nisu do sada kupili igru moći će ga zasebno nabaviti.

Rockstar Games je na svojim službenim stranicama napisao da će od 1. prosinca Red Dead Online biti zasebna igra koju će igrači moći kupiti na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Na svim platformama će se igra do 15. veljače prodavati za 4,99 eura, a oni koji igraju na računalima moći će birati između Steama, Rockstar Games Launchera i Epic Games Storea. Ako ste uspjeli nabaviti nove konzole, Xbox Series X/S ili PlayStation 5, moći ćete iskoristiti backwards compatibility za igranje ili jednostavno igrati na spomenute dvije, sada službeno stare konzole.

Za igranje ćete morati osloboditi do 123 gigabajta prostora, moći ćete kupovinom dodati i Red Dead Redemption 2 priču, kao što možete i kupiti nadogradnju koja uključuje sav dodatan sadržaj i nadogradnje - uključujući ekpanziju Bounty Hunters koja će izaći idući tjedan. Svi koji unutar igre obavljaju taj posao imat će više bjegunaca za loviti, a Rockstar je najavio i Legendary Bounties i 100 Rank Outlaw Pass, koji je sličan battle passevima iz drugih multiplayer igara.

Priča Arthura Morgana i Divljeg zapada koji je na zalasku započela je krajem listopada 2018. godine na konzolama i pokupila je velik broj nagrada. Online mod stigao je mjesec dana nakon izlaska i proveo je neko vrijeme u beti, da bi konačna verzija stigla u svibnju 2019. godine. Od tada je Rockstar ubacio nove sadržaje i kao i u kampanji za jednog igrača, svi mogu pronaći poslove koji ih zanimaju i istraživati ovaj ogroman i veoma lijep svijet. Sve detalje o Red Dead Redemptionu 2, kao i Online modu pronaći ćete na ovim stranicama.