Serveri Helldiversa 2 na mukama zbog naglog priljeva igrača

Autori Helldiversa 2 su tijekom vikenda morali povećati serverske kapacitete obzirom da se broj istovremenih igrača u samo par dana udvostručio

Damir Radešić utorak, 20. veljače 2024. u 07:13

Popularnost Helldiversa 2 raste iz dana u dan, čemu svjedoče i statistike na SteamDB-u koji takve stvari prati. Objavljena 8. veljače, ova kooperativna pucačina je narednog dana okupila nešto manje od sto tisuća istovremenih igrača na Steamu, što se popelo na nekih dvjestotinjak tisuća prije ovog vikenda tijekom kojeg su brojke eksplodirale. Nagli priljev nije prošao bez incidenata i već u subotu su se počeli pojavljivati problemi s pucanjem konekcija i isplatom "nagrada" nakon izvršenih misija što je pak posljedica probijanja gornje granice maksimalnog broja igrača koje serverska infrastruktura može podržati.

Ekipa Arrowhead Game Studiosa koja potpisuje ovaj uradak je zbrajanje zarade ipak morala ostaviti za neka druga vremena, te su zajedno s partnerima jučer podigli tu granicu na 450 tisuća, što je na kraju dana očito bio dobar potez obzirom da je danas u ranim jutarnjim satima postavljen novi rekord. Isti iznosi 409.367 istovremenih bojovnika, dok u trenutku pisanja ove objave, 320 tisuća veseljaka napucava kukce i robote, što je brojka zbog koje su Helldiversi 2 trenutno druga najigranija igra na Steamu, odmah iza sveprisutnog Counter-Strikea 2.

Kako su na službenom kanalu Discorda autori obećavaju, ubrzano rade na rješavanju gorućih problema koji su poglavito tehničke prirode, kako smo to i sami u prošlotjednom osvrtu jasno ukazali, no isto tako smo zaključili naš opis riječima kako su "Helldiversi 2 svakako jedna od boljih i zabavnijih kooperativnih pucačina s pametno osmišljenom "live" komponentom" i izgledno je da će se serverski kapaciteti morati ubrzo ponovo povećati, možda čak i danas.