Tetris Effect idućeg tjedna stiže na PC, ekskluzivno putem Epic Games Storea

Nova verzija kultne logičke igre koja je bila dostupna isključivo za PS4 sljedećeg će utorka postati dostupna i za računala

Mateja Šop srijeda, 17. srpnja 2019. u 06:00

Početkom studenog prošle godine izašla je nova verzija kultne logičke igre Tetris koju je bila namijenjena samo onima koji imaju PlayStation 4 i po mogućnosti, uz konzolu, još i PS VR kako bi je iskusili u cijelosti. Tetris Effect je potpuno novo iskustvo zamišljeno za igranje te igre na potpuno drugačiji način. Na njoj su radili tvorci igre Rez Infinite (glazbeni shoot-em-up) i logičkog naslova Lumines.

Rezultat se svidio velikom broju igrača, kao i kritičarima, čija je prosječna ocjena za igru 89/100. Po čemu je Tetris Effect drugačiji? Osim posebnog vizualnog iskustva u kojem će uživati oni koji na glavu stave VR naočale, glazba, pozadine, efekti, zvuci i sami tetromini - sve je savršeno usklađeno tako da vam prelaženje više od 30 staza u više od 10 modova bude što zabavnije.

Igra je do sada bila ekskluziva za PS4, ali se to mijenja idućeg tjedna kada stigne i na PC. Izdavač Enhance Games kaže da je Tetris Effect za računala najbolja verzija igre, budući da će imati podršku za 4K ili veće rezolucije, otključan framerate i podršku za ultrawide monitore, uz pregršt grafičkih i ostalih opcija koje će igračima omogućiti da podese 2D ili VR verzije po želji. Što se tiče podrške za VR, spomenuti su Oculus Rift i HTC Vive.

Svi zainteresirani moći će nabaviti igru na PC-u od idućeg tjedna, preciznije 23. srpnja, ali isključivo putem Epic Games Storea. Dva tjedna nakon što izađe, Tetris Effect će se prodavati za 33 eura, ali svi oni koji odrade predbilježbe ili nabave igru prije isteka promotivnog perioda mogu ostvariti 20 posto popusta i osigurati sadržaje uključene u Digital Deluxe verziju. Najavni trailer možete pogledati ispod teksta, za kupovinu se zaputite u Epicovu trgovinu, a sve ostale informacije možete proučiti na službenim stranicama.