Total War: Three Kingdoms zabilježio milijun prodanih primjeraka u tjedan dana

Uzmemo li u obzir da je riječ o naslovu za isključivo PC platformu i uz to RTS-u, rezultat kojeg je Total War: Three Kingdoms ostvario je više nego impresivan

Damir Radešić četvrtak, 30. svibnja 2019. u 14:04

Sega i razvojni tim Creative Assembly su novim izdanjem serijala Total War pogodili u samo središte obzirom da su svježom objavom informirali javnost kako je isti prodan u preko milijun primjeraka. Spomenuta brojka je ostvarena u manje od tjedan dana od izlaska, što je hvale vrijedan rezultat uzmemo li u obzir nekoliko činjenica. Naime, Total War: Three Kingdoms je igra isključivo za PC, riječ je o kompleksnoj strategiji koja uz bitke u realnom vremenu i taktiziranje zahtijeva razumijevanje diplomacije i mnogih drugih komponenti od kojih je sastavljena, a i nakon odličnog Total War: Warhammera i njegovog nastavka mnogi su sa sumnjom gledali na povratak serijala povijesnim predlošcima.

Ipak, developeri su ispravno odlučili odvesti nas u doba drevne Kine, točnije razdoblje opisano u noveli Romansa tri kraljevstva na kojoj se uz povijesne zapise temelji. Igra započinje 190. godine s padom dinastije Han čiji posljednji car prema savjetima vojskovođe Dong Zhuoa odvodi carstvo u kaos. Pred nama je gomila pokrajina koje kao jedan od 12 vojskovođa moramo pokoriti i ujediniti Kinu na koji god način možemo.

Svaki od ratnih vođa ima svoju povijesnu podlogu prema kojoj je oblikovan i različite stilove igranja, no bez obzira radi li se o ratniku ili osobi sklonijoj diplomatskim rješenjima, masivne bitke na koje nas je Total War naviknuo će biti neizbježne. Spomenute je moguće zaigrati u Romance načinu igranja u kojem su zapovjednici iznimno jaki i praktički su im dane sposobnosti superheroja, kao i povijesnom, Records, u kojem su obični smrtnici kao i jedinice koje vode. Naše dojmove o igri ćete dakako moći pročitati nakon što je pošteno pregazimo, kako trenutno stvari stoje i nekoliko puta, a općenite informacije potražite na službenom webu.