Ubisoft za srpanj najavio svoju online prezentaciju u "stilu sajma E3"

Francuski izdavač koji ima razvojne studije diljem svijeta objavio je čime će zamijeniti nedostatak sajma E3 ove godine i kada će svoju prezentaciju održati

Mateja Šop utorak, 12. svibnja 2020. u 07:00

Već svi znamo da je igraću godinu, a i godinu općenito, potpuno poremetio koronavirus, što znači da se razvojni timovi i izdavači moraju drugačije snalaziti za otkrivanje detalja o novim igrama. Svi sajmovi su otkazani ili odgođeni, čak i oni koji se inače održavaju u rujnu i listopadu, pa su u pripremi razne online konferencije i prezentacije. Microsoft je prošlu srijedu održao prvi veći Inside Xbox i održavat će ih svakog mjeseca dok nova konzola ne izađe. Sony navodno priprema svoju prvu prezentaciju u lipnju, EA će svoju održati 11. lipnja, PC Gamer također priprema svoju za početak lipnja, a Geoff Keighley je smislio cijeli festival koji će se održavati do kraja kolovoza.

Sada je svoje planove objavio i Ubisoft, koji je nedavno najavio novu igru u serijalu Assassin's Creed i razljutio igrače prikazom novog trailera koji je trebao pokazati gameplay, ali nije. Na službenom blogu, kao i na društvenim mrežama, najavili su prezentaciju koju su nazvali Ubisoft Forward i obećali "ekskluzivne vijesti o igrama, najave i više", a moći ćemo je pogledati 12. srpnja.

Vjerujemo da bi tog datuma mogli prikazati gameplay za Assassin's Creed Valhalla, koji su igrači sada očekivali, a što drugo planiraju, zasad se ne zna. Aktualne igre (Rainbow Six Siege, Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, For Honor, Anno 1800) još uvijek dobivaju nove sadržaje. Trebali bismo vidjeti nešto vezano uz Watch Dogs: Legion, Rayman ove godine slavi 25. rođendan, ne znamo u kojem su stanju Beyond Good & Evil 2, Rainbox Six: Quarantine i Gods & Monsters, a Skull & Bones je već nekoliko godina u limbu.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će nam ljeto izgledati s tako raštrkanim najavama. Do sada smo imali pauzu između početka, nekad i sredine lipnja kada se održava E3, do sajma Gamescom koji se održava krajem kolovoza, ali kako je cijela godina drugačija, tako će i ovo biti. Što se Ubisofta tiče, bilo bi im bolje da se oboružaju većom količinom gameplayja, jer je povjerenje igrača u njih trenutno poljuljano. Svakako se nadamo da će imati konkretne informacije za sve spomenute igre, a saznat ćemo imaju li za točno dva mjeseca.