Instagram će obavještavati korisnike ako dođe do pada

Korisnici Instagrama uskoro će moći dobiti pravovremenu obavijest ako dođe do neke poteškoće, pa se više neće morati brinuti je l' problem u njihovoj mreži ili uređaju

Matej Markovinović srijeda, 13. listopada 2021. u 10:37

Brojni su korisnici Facebookovih servisa ostali zatečeni prošloga tjedna, nakon što su usluge poput Facebooka, Messengera, Instagrama i WhatsAppa postale nedostupne na nekoliko sati. Ispriku je dan nakon „velikog pada“ objavio i Mark Zuckerberg, a sada je na tvrtkinom blogu osvanula i vijest da će Instagram ubuduće obavještavati korisnike ako opet dođe do sličnih problema.

„Testiramo novu značajku koja će vas obavijestiti u vašem feedu aktivnosti kada dođe do kvara ili tehničkog problema te kada se on riješi. Nećemo slati obavijesti svaki put kada usluga padne, ali kada primijetimo da su ljudi zbunjeni i traže odgovore, pokušat ćemo raščistiti neke stvari“, objašnjavaju iz tvrtke.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Naime, nakon što korisnici primijete da im nešto nije u redu s aplikacijom koju koriste, najčešće prvo pomisle da je problem upravo u njihovoj mreži ili uređaju, pa Instagram novom značajkom želi barem donekle smanjiti novonastale frustracije.

Instagram ističe da će značajku prvo testirati korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, pa će ju, ako se ona pokaže korisnom, proširiti i globalno. Međutim, ako se to uistinu ostvari, postoji velika šansa da će se slične obavijesti pojavljivati i na WhatsAppu, Messengeru i Facebooku.