Coinbase pokrenuo Web3 društvenu tržnicu za NFT-e

Poznata mjenjačnica kriptovaluta Coinbase odlučila je zajahati na valu popularnosti Web3 standarda i nezamjenjivih tokena, pa je pokrenula novu platformu za razmjenu NFT-a

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. travnja 2022. u 15:48

Prije pola godine najavljena nova Coinbaseova platforma za razmjenu NFT-a ovoga je tjedna i službeno lansirana u beta verziji. Iz kompanije kažu kako su od ove najave prikupljali povratne informacije iz zajednice kako bi njihova platforma bila prilagođena onima koji će je i koristiti. Kao rezultat stvoren je Coinbase NFT, mjesto na kojem će se NFT-i moći kupovati i prodavati, ali i otkrivati novi autori te koje će povezivati ovu zajednicu poput društvene mreže.

Beta bez naknada

U beta inačici, koja je javno dostupna, Coinbase NFT već sada nudi velik izbor digitalnih tokena. Podržano je trgovanje putem Coinbase Walleta ali i drugih digitalnih novčanika, a kompanija je odlučila kako u prvo vrijeme neće naplaćivati transakcijske naknade. Jednom kada ih uvedu, one će biti u skladu s industrijskim standardima za Web3, najavljeno je.

Beta testeri novog servisa mogu stvarati profile, kao na običnoj društvenoj mreži, obogatiti ih NFT-ima iz vlastite kolekcije, kao i povezati s njima sve digitalne wallete koje posjeduju – tako da Coinbase NFT ima aspiraciju postati ne smo tržnica već i okupljalište svjetske zajednice digitalnih kolekcionara. Dakako, tu su i opcije komentara, lajkanja i sličnih društvenih aktivnosti, a s vremenom će mogućnosti platforme biti nadograđivane.

Profil na servisu Coinbase NFT
Profil na servisu Coinbase NFT

Coinbase inače ima oko 89 milijuna korisnika koji na toj platformi mjesečno protrguju kriptovaluta u vrijednosti od gotovo 200 milijardi dolara. Nadaju se da će se dio tog prometa i korisnika sada preliti i na novu NFT platformu, na kojoj će također moći tržiti, ali i ponešto i zaraditi.