Coinbase pokreće vlastitu tržnicu za izradu i razmjenu NFT-a

Coinbase NFT bit će peer-to-peer tržnica unutar ove kriptomjenjačnice, a omogućit će stvaranje, kupnju, prodaju, pretraživanje i otkrivanje novih digitalnih nezamjenjivih tokena

Sandro Vrbanus petak, 15. listopada 2021. u 06:00

Želite li investirati u neki od popularnih NFT-a, kao što su digitalni crtani majmuni, do sada ste morali otvarati račun na platformi OpenSea ili nekoj sličnoj, specijaliziranoj za NFT-e. No, uskoro će svi koji trguju kriptovalutama nezamjenjive digitalne tokene moći kupovati i prodavati putem popularne kriptomjenjačnice Coinbase.

Coinbase je objavio kako će pokrenuti vlastitu peer-to-peer tržnicu, Coinbase NFT. Na njoj će biti moguće stvarati, prodavati, kupovati, pretraživati i otkrivati već postojeće digitalne tokene koji su prodrmali svijet digitalne umjetnosti i kolekcionarstva. "Jednako kako je Coinbase pomogao milijunima ljudi da prvi puta dođu u doticaj s bitcoinom, na lak i siguran način – isto to želimo učiniti i s NFT-ima", poručili su.

Izradi digitalnu umjetninu, spoji je s NFT-om i zaradi - to je otprilike recept za one koji u ovoj tehnologiji vide priliku za "kruh bez motike"
Izradi digitalnu umjetninu, spoji je s NFT-om i zaradi - to je otprilike recept za one koji u ovoj tehnologiji vide priliku za "kruh bez motike"

Svatko može biti autor NFT-a

Unutar platforme za trgovanje kriptoimovinom dodat će se pristupačna i korisniku prilagođena sekcija u kojoj bi trgovanje NFT-ima trebalo biti jednostavno. Bit će tu i društveni aspekt, pa će Coinbase omogućiti i međusobnu komunikaciju kupaca i prodavača, tj. postati platforma za rast i razvoj zajednice koja štuje NFT-ove i sve vezano uz njih.

Stvaranje NFT-a bit će omogućeno u tek nekoliko klikova, kroz intuitivan dizajn sučelja i bez bespotrebne kompleksnosti. Umjetnici i svi drugi autori NFT-a moći će nad svojim kreacijama zadržati kontrolu, dok će svi podaci biti transparentni, najavljeno je. Podržavat će ethereum standarde ERC-721 i ERC-1155, a plan je uvesti i podršku za druge blochainove.

Tržnica Coinbase NFT bit će lansirana do kraja godine, a svi zainteresirani sada se mogu tek predbilježiti na listu čekanja za rani pristup platformi.