Megapopularni Wordle dobio i hrvatsku inačicu – Riječek

Malena web igra koja je posljednjih tjedana iznimno popularna u svijetu pojavila se nedavno i na hrvatskom jeziku, pa je mogu igrati i oni kojima engleski nije jača strana

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. siječnja 2022. u 17:05

Vjerojatno ste već upoznati s fenomenom Wordlea, jednostavne i zarazno zabavne web igre koja vam svakog dana daje novi zadatak, jedinstven za cijeli svijet, pa svoj dnevni rezultat možete lako podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama. Ovaj je hit neizbježno postao i inspiracija za brojne klonove, a jedan od njih nastao je i na našem webu.

Njegovo je ime Riječek, a u principu se radi o istoj igri. Svaki dan stiže novi zadatak i nova riječ od 5 slova, koju je potrebno pogoditi iz najviše 6 pokušaja. Nakon odigrane partije, i ovdje se rezultat može podijeliti s prijateljima. Evo jednog našeg rezultata:

⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛
⬛🟩⬛⬛⬛
🟨🟩⬛🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩
Riječek 19, 5/6

Gotovo identičan klon

Riječek je dio izvorno slovenske stranice Kveez.com, na kojoj se i inače nalaze lokalizirani kvizovi. Njegov pokretač je Aleš Cvetič, koji ga vodi kao svoj osobni projekt. U rječniku dostupnome za igru ima 18.757 hrvatskih petoslovnih riječi koje se smatraju "legalnima" za upisivanje. Slova dž, lj i nj broje se kao dva znaka, pojasnio nam je Cvetič.

S originalnim  Wordleom ova inačica dijeli i sučelje i pravila igre, a jedino što je razlikuje jest nemogućnost upisivanja slova vlastitom tipkovnicom. Drugim riječima, ako igrate na desktopu, morat ćete klikati po virtualnoj tipkovnici na ekranu.

"Hrvatski Wordle" Riječek možete zaigrati na ovoj adresi.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi