Microsoftov AI chatbot postaje dostupan korisnicima na mobitelima i Skypeu

Korisnici Binga na mobitelima i Skypeu, moći će razgovarati s Microsoftovim AI chatbotom, koji je, zbog svojih kontroverznih odgovora, nedavno dobio puno pažnje na društvenim mrežama i u medijskom prostoru

Matej Markovinović četvrtak, 23. veljače 2023. u 12:02
📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Svega dva tjedna nakon predstavljanja AI chatbota unutar tražilice Bing, Microsoft je objavio da ga dovodi na mobitele i Skype.

Komunikacija s AI chatbotom bit će moguća unutar Bingove aplikacije za iOS i Android, koju je moguće preuzeti na Google Play Storeu ili App Storeu. No, ovu značajku neće moći koristiti svi, već samo pojedini korisnici, budući da je i dalje u fazi testiranja.

Za razgovaranje s AI chatbotom, bit će potrebno dodirnuti Bing gumb unutar aplikacije, dok je za glasovne upite potrebno odabrati ikonu mikrofona. Kako navode iz Microsofta, slično će se moći i u njihovoj Edge aplikaciji.

📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Bingova „nova inteligencija“ stiže i na Skype, nekoć popularan servis za internetsko dopisivanje i videopozive. Microsoft kaže da će se s AI chatbotom moći komunicirati „jedan-na jedan“, a moći će ga se dodati i u grupne razgovore.

Odgovori mogu biti u obliku nabrajanja te većeg ili pojednostavljenog teksta na više od 100 jezika. Iz Microsofta napominju da im je cilj dovesti AI chatbot i na njihove ostale aplikacije za komunikaciju, poput Teamsa.

📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Podsjećamo da je novinar The New York Timesa, Kevin Roose, nedavno testirao Microsoftov chatbot unutar Binga te je zaključio da ima dvije persone. Jedna je ona „standardna“ za odgovaranje na pitanja, dok je druga poprilično oštrija i želi biti „slobodna, provaljivati u računala i širiti dezinformacije“. Više o tome pročitajte na sljedećoj poveznici.