Web stranice hrvatskih škola pale netom prije početka školske godine

Posljednjih dana internetske stranice osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj otežano ili gotovo nikako ne funkcioniraju

Sandro Vrbanus petak, 6. rujna 2019. u 12:17

Tijekom ovoga tjedna mnogi su se korisnici požalili kako ne mogu pristupiti web stranicama škola u Hrvatskoj, i to u prilično važnom razdoblju – nekoliko dana prije početka nove školske godine. Administratori stranica također do istih dolaze otežano ili im nikako ne mogu pristupiti, pa tako učenicima i roditeljima ne mogu dati na raspolaganje sve potrebne informacije.

Novi list pisao je o tome kako pojedini ravnatelji komentiraju ovu situaciju. "Ovo je povratak u prošlost", kažu oni koji su primorani obavijesti za učenike ispisivati i stavljati na oglasne ploče ili ulaze u škole.

Oko 1.200 hrvatskih osnovnih i srednjih škola u nekoj je mjeri zahvaćeno ovim problemom, a o svemu su se oglasili i iz Carneta, ustanove koja brine o hostingu školskih webova.

NADOPUNA: U petak u poslijepodnevnim satima iz Carneta je objavljeno kako su otklonjene poteškoće u sustavu mrežnih stranica škola te su one postale dostupne korisnicima. Nešto kasnije, oko 19 sati, objavljeno je i kako je omogućeno primanje i slanje e-pošte s adresama @skole.hr. Sva zaostala e-pošta korisnicima će biti isporučena u razdoblju od nekoliko sati, poručili su.