Logitech predstavio web kameru za Pro Display XDR

Logitech je predstavio web kameru koja je posebno dizajnirana za Appleov novi monitor Pro Display XDR – 4K Pro Magnetic

Stjepan Bilić utorak, 17. prosinca 2019. u 14:25

Kupnjom Pro Display XDR monitora napravili ste tek pola posla. Da bi isti bio u potpunosti funkcionalan potrebno je dokupiti još par stvarčica. Primjerice stalak za kojeg ćete morati izdvojiti dodatnih 1.000 USD ili pak VESA adapter kako bi koristili neki jeftiniji stalak, a koji će vas koštati 200 USD.

I taman kada ste navedeno nabavili u upogonili svoj novi monitor ubrzo ste shvatili kako Apple nije ugradio web kameru te kako ćete se morati baciti u novi trošak. Srećom tu je Logitech pa za web kameru neće biti potrebno potrošiti oveću količinu novca kako bi s poslovnim partnerima, prijateljima i obitelji mogli komunicirati putem video poziva.

Logitechova kamera nosi naziv 4K PRO MAGNETIC. Kamera se na monitor pričvršćuje pomoću magneta što olakšava ugradnju, ali i kasnije uklanjanje kada dođe vrijeme za prvo čišćenje prašine. magnet je dovoljno snažan pa kamera neće otpasti kada se monitor zarotira u Pivot.

Kamera podržava 4K rezoluciju pri 30 fps, a za veći broj sličica potrebno je smanjiti rezoluciju, za 60 fps na 1.920 x 1.080 točaka, a za do 90 fps i na manje, na 1.270 x 720 točaka. Zahvaljujući tehnologijama RightLight 3 i HDR kamera automatski prilagođava osvjetljenje ovisno o jačini svjetla u prostoriji. Za korisnike koji nisu ljubitelji automatizacije Logitech je pripremio i Camera aplikaciju koja omogućava i proizvoljno podešavanje postavki.

Nadalje, kamera ima i dva mikrofona i podršku za poništavanje buke iz okoline. Zatim tu je i automatski fokus te 5x digitalni zum (pri FHD rezoluciji). Proizvođač navodi i kako je kamera kompatibilna s popularnim aplikacijama za video pozive Zoom, FaceTime i Skype.

Dimenzije kamere su 35 x 101 x 27 milimetara, a masa 90,2 grama. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Kameru u prodaju stiže početkom 2020. godine po cijeni od 199,99 USD.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi