WeAreDevelopers Live Week - Vienna calling od 30.11. do 4.12.2020.

WeAreDevelopersi organiziraju od 30.11. - 4.12.2020., WeAreDevelopers Live Week - Vienna Edition. Prepoznatljivi format virtualnih Live konferencija po treći se put održava ove godine. Sadržaj je podijeljen u 5 tema koje obuhvaćaju tehnološke razgovore, predavanja i kodiranja te radionice

Bug.hr utorak, 24. studenog 2020. u 05:30

Sudionici konferencije će moći poslušati više od 30 predavanja i radionica na teme Scale Data i Big Data, JavaScript i Typescript, Osiguranje kvaliteta i sigurnosti, Softverska arhitektura i API Dizajn, te UX i No Code. Teme su razvrstane po danima kako bi se sudionici na osnovu vlastitih interesa lakše odlučili što pratiti. Besplatne prijave na virtualnu konferenciju moguće su na ovom linku.

“Kontinuirano se trudimo inspirirati software developere iz cijelog svijeta. S Bečkim izdanjem konferencije WeAreDevelopers Live Week nastojali smo spojiti sadržaj vezan za tehnološku scenu u Austriji s uzbudljivim sadržajem iz cijelog svijeta”, u zajedničkoj ipojaviti zjavi navode osnivači WeAreDevelopers, Sead Ahmetović, Benjamin Ruschin i Thomas Pamminger.

Kao govornici na konferenciji će nastupiti: Michael Ionita (CTO, Walls.io), Christoph Ruggenthaler von Kapsch (BusinessCom), Julian Storz (MongoDB), Stijn Polfliet (New Relic) i Niklas Heidloff (IBM).

Dr. Margarete Schramböck
Dr. Margarete Schramböck

Dr. Margarete Schramböck (Federalna ministrica za digitalizaciju i pokretanje novih businessa) otvorit će konferenciju virtualnim pozdravnim govorom.

Paralelno s tehnološkim temama, Austrija i njen glavni grad Beč se često nalaze u vrhu istraživanja o kvaliteti života, kao i primjeni rješenja za stvaranje pametnih gradova. Beč je ujedno i drugi po velični tehnološki hub u Evropi lociran na njemačkom govornom području nakon Berlina. Kao takav jednako je atraktivna destinacija developerima, ali i tehnološkim kompanijama i startup-ima. U saradnji sa Federalnim ministarstvom digitalizacije (BMDW) i Trgovinskom komorom grada Beča (WKO), tijekom trajanja Live Week konferencije, održavat će se startup natjecanja kako bi se dala podrška “Go-international” kampanji. Sudionici konferencije će se moći virtualno upoznati sa startupima koji sudjeluju u natjecanju, odnosno pratiti njihove nastupe. 

“Zapravo, u ovom trenutku bismo radili posljednje pripreme za našu konferenciju na fizičkoj lokaciji u Beču (Imperijalna palaća Hofburg), međutim, s našim Live formatom kreirali smo vrijednu virtualnu alternativu kojoj developerska zajednica može pristupiti potpuno besplatno”, zaključuju osnivači.

Za više informacija o rezervacijama, rasporedu predavanja, sudionicima i popratnim sadržajima WeAreDevelopers Live Week potražite na linku.