Novi Precision 7000 prijenosnici za hibridno poslovanje

Dell je predstavio nove prijenosnike iz serije Precision, 7670 i 7770 s kojima je stavio naglasak na hibridno poslovanje, mogućnosti suradnje i naravno performanse

Stjepan Bilić ponedjeljak, 6. lipnja 2022. u 15:05

Dell je unutar nove, Precision 7000, serije prijenosnika predstavio dva modela, Precision 7670 i Precision 7770. Navedeni prijenosnici namijenjeni su hibridnom radu, a proizvođač još posebno ističe i mogućnosti suradnje te same performanse. Naime, Precision 7670 i 7770 nove su radne stanice sposobne za teška radna opterećenja zbog čega se temelje na najnovijim i najjačim Intelovim procesorima, Nvidijinim profesionalnim RTX grafičkim karticama te velikoj količini radne memorije – do 128 GB.

Ovi prijenosnici namijenjeni su profesionalcima koji imaju potrebu pokretanja od VR/AR, AI/ML, složenog 3D CAD softvera do softvera za kreativno uređivanje i aplikacija za podatkovnu znanost. Precision 7670 dolazi u dvije opcije kućišta – tanko ili fokusirano na performanse. Ovim dvjema verzijama kućišta Dell je kupcima ponudio fleksibilnost u skalabilnosti i konfiguraciji omogućavajući im prilagodbu Precision 7670 radne stanice svojim potrebama. Moguće je odabrati između različitih modela zaslona (16“), uključujući i novi OLED UHD+ zaslon s dodirnom pločom.

Korisnicima kojima je potrebna još snažnija radna stanica Dell je pripremio model 7770. Riječ je o prijenosniku sa 17“ zaslonom. Što se komponenti tiče oba modela mogu se opremiti s najnovijim Intelovim procesorima 12. generacije (do Core i9), Nvidijinom profesionalnom RTX A5500 grafikom sa 16 GB memorije te velikom količinom radne memorije (do 128 GB DDR5). Podsjetimo, za korisnike kojima je istovremeno potrebna i snaga i male dimanezije, Dell je početkom prošlog mjeseca predstavio 14-inčnu radnu stanicu Precision 5470.

Precision 7670 i 7770 su ujedno i prve radne stanice koje imaju novi Dell patentirani faktor oblika za DDR5 memoriju pod nazivom CAMM (Compression Attached Memory Module) koja je u usporedbi s klasičnom SO-DIMM memorijom tanja oko 57%. Kroz CAMM, Dell omogućuje tanji dizajn kućišta bez žrtvovanja performansi. Osim toga, CAMM modul čini sustav fizički dostupnijim za popravak na terenu i mogućnosti konfiguracije. Precision 7000 serija, prvobitno lansirana s CAMM modulom, također je dostupna i s tradicionalnim SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Modul) opcijama.

S prijenosnim radnim stanicama Precision 7000 serije Dell je uveo i nove sigurnosne značajke koje štite poslovne podatke i projekte korisnika. I Precision 7670 i 7770 imaju sigurnosne elemente za sprječavanje neovlaštenih radnji i upada u uređaj, uključujući detekciju upada u kućište, otkrivanje uklanjanja baterije, kontaktne i beskontaktne čitače pametnih kartica, tradicionalne i FIPS čitače otiska prsta te IR kameru za sigurnost prijave. Dell Optimizer za Precision pruža značajke izvještavanja i analitike te je prilagođen za optimizaciju performansi aplikacija za multimedijalno intenzivne aplikacije. Ova serija sadrži i iste značajke privatnosti za povezivanje i suradnju, poput zatamnjenja zaslona i mogućnosti povezivanja na dvije mreže istovremeno. Dodatno, novi Precision uređaji pored softverske koriste i hardversku zaštitu za obranu od trenutnih i budućih prijetnji.

U skladu s politikom korištenja održivih materijala prijenosnici iz serije Precision 7000 također dolaze u pakiranju koje je izrađeno od 100% recikliranih ili obnovljivih materijala. Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Precision 7670 i Precision 7770 su lokalno dostupni u Hrvatskoj putem ovlaštenih distributera.