ADATA i-Memory AI720, za dodatni prostor na iOS uređajima

ADATA je za korisnike Appleovih mobilnih uređaja osmislila USB Flash Drive i-Memory AI720 koji osim za backup podataka može poslužiti i za proširenje podatkovnog prostora

Stjepan Bilić nedjelja, 10. prosinca 2017. u 01:54

ADATA je predstavila novi USB Flash Drive, i-Memory AI720. Malo slovo „i“ u nazivu otkriva kako se radi o uređaju namijenjenom korisnicima Appleovih mobilnih uređaja – iPoda, iPhonea i iPada.

Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija i-Memory AI720 stick najbolje će se uklopiti s Appleovim uređajima (svemirsko) sive i zlatne boje. Glavna odlika mu je što može osim za backup podataka s navedenih uređaja poslužiti i za proširenje njihovog podatkovnog prostora.

i-Memory AI720 dolazi u kapacitetima od 32 GB, 64 GB i 128 GB i odlikuje se brzinama čitanja do 90 MB/s, te zapisivanja do 20 MB/s. Proizvođač navodi kako zahvaljujući ovim brzinama korisnici mogu bez problema snimati video datoteke 4K kvalitete izravno na stick te tako uštedjeti prostor na svom iOS uređaju.

ADATA-in najnoviji stick ima metalno kućište, otporan je na vodu, prašinu i hrđu, a podržava i enkripciju podataka. Kako bi uporaba bila moguća i na uređajima koji su od oštećenja zaštićeni futrolama, ADATA je i-Memory AI720 stick opremila s produženim Lightning konektorom, koji je u odnosu na standardni duži za 4 milimetra.

Uz stick stiže i istoimena aplikacija koja osigurava podršku za AirPlay i Chromecast te više od 40 različitih  formata (audio, video, foto, doc…). Dimenzije uređaja su 56 x 23,5 x 7,5 milimetara, a težina 11 grama. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.