T-FORCE Vulcan DDR4 memorija za gaming laptope ide do 3.600 MHz

TeamGroup je unutar svoje gamerske T-FORCE serije predstavio novu SO-DIMM memoriju – Vulcan koju je moguće overclockirati do čak 3.600 MHz

Stjepan Bilić subota, 23. lipnja 2018. u 15:00

TeamGroup je predstavio novu memoriju za gamerska prijenosna računala. Radi se o DDR4 memoriji iz serije T-FORCE naziva Vulcan, a koja dolazi u SO-DIMM izdanju. Jedna od posebnosti ove memorije je njezina mogućnost overclockiranja do brzine od 3.600 MHz bez upotrebe posebnih vrsta hlađenja.

Nova Vulcan memorija dolazi u memorijskim modulima kapaciteta 4 GB, 8 GB i 16 GB, koji originalno rade na brzinama od 2.400 MHz i 2.666 MHz. Kako smo već na početku naveli, memorijskim modulima je moguće povećati brzinu rada do 3.600 MHz.

Osim kao pojedinačne memorijske module, TeamGroup novu Vulcan memoriju nudi i u memorijskim kitovima kapaciteta 8 GB, 16 GB i 32 GB. Svi memorijski moduli rade pri naponu od 1.2 V. Latencije se razlikuju ovisno o otme za koji ste se memorijski modul odlučili. Moduli brzine 2.400 MHz odlikuju se CL15-17-17-35, a moduli brzine 2.666 MHz sa CL18-18-18-38 latencijama.

Između hladnjaka i memorijskih čipova radi boljeg odvođenja topline postavljena je i folija na bazi grafena i bakra
Između hladnjaka i memorijskih čipova radi boljeg odvođenja topline postavljena je i folija na bazi grafena i bakra

Kako bi poboljšao odvođenje topline TeamGroup je memorijske module opremio i hladnjakom. Dodatno, između hladnjaka i memorijskih čipova nalazi se i tanka folija na bazi grafena i bakra koja prema navodima proizvođača osigurava do 6% niže temperature u odnosu na memorijske module koji su opremljeni samo sa hladnjakom.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Vrijeme dolaska u trgovine te cijenu TeamGroup tek treba odrediti.