Pulsefire Dart, gamerski miš bez repa

HyperX je predstavio novi bežični miš za gamere – Pulsefire Dart koji s jednim punjenjem baterije može raditi do 90 sati, ovisno o tome koristi li korisnik RGB osvjetljenje ili ne

Stjepan Bilić srijeda, 9. listopada 2019. u 06:00

HyperX je u svoju ponudu dodao još jedan ergonomski gamerski miš bez repaPulsefire Dart. S računalom se spaja pomoću USB adaptera i radi na frekvenciji od 2,4 GHz. Kao i svaki moderniji gamerski miš tako i Pulsefire Dart dolazi s RGB osvjetljenjem koje se po želji korisnika može i potpuno isključiti.

Ovisno o tome koristi li se RGB osvjetljenje ili ne, miš s jednim punjenjem baterije može ponuditi autonomiju između 50 i 90 sati. Punjenje baterije moguće je obaviti na dva načina – žično i bežično. Potonje se odvija preko Qi standarda.

Pulsefire Dart temelji se na senzoru Pixart PMW3389 razlučivosti 16.000 DPI. Na kućištu se između ostalih nalazi i DPI tipka s kojom korisnici mogu na brz način promijeniti razlučivost senzora – 800, 1.600 i 3.200 DPI. Inače, miš ima ukupno šest tipki, a dvije koriste OMRON prekidače (lijeva i desna) koji će bez problema izdržati i do 50 milijuna pritisaka. Brzina miša je 450 IPS, a ubrzanje 50G.

Za potrebe naprednijeg podešavanja HyperX je pripremio i poseban softver – NGENUITY, preko kojeg je moguće podešavati razlučivost senzora, kreirati makroe, nadgledati i prilagođavati autonomiju baterije te prilagođavati RGB osvjetljenje. Dimenzije miša su 124,8 x 43,6 x 3,9 milimetara, a masa do 130 grama, koliko teži s priključenim USB kabelom (1,8 metara). Masa u bežičnom modu iznosi 112 grama.

Za korisnike kojima je cilj imati što manje žica na stolu, HiperX je pripremio i posebno postolje preko kojeg mogu miš, ali i jedan dodatan, QI kompatibilan, uređaj puniti bežično. Naziv postolja je ChargePlay Base i podržava 15-vatnu tehnologiju punjenja.

Za spajanje s naponskim adapterom koristi USB-C kabel. Za kontrolu napunjenosti baterije koristi LED osvjetljenje. Dok se baterija uređaja puni, LED trake svijetle crvenom bojom, kad je baterija uređaja napunjena iste se gase.

Osim za punjene miša, ChargePlay Base može se koristi i za punjenje pametnih telefona, slušalica i sličnih uređaja. Dimenzije postolja su 215,04 x 90,91 x 17,36 milimetara, a masa 254,3 grama. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača.

Oba uređaja su dostupna za kupnju. Preporučena cijena za miš Pulsefire Dart je 99,99 USD, a za postolje ChargePlay Base 59,99 USD.