Google Play Pass dostupan i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je službeno dostupna Googleova usluga Google Play Pass koja za mjesečnu ili godišnju naknadu nudi igre i aplikacije bez reklama i kupnji unutar njih

Matija Pavlić subota, 3. listopada 2020. u 15:07

Google Play Pass usluga pojavila se prošle godine kao svojevrstan je odgovor na Appleovu uslugu Apple Arcade. Google je često kritiziran nakon uvođenja ove usluge, a jedna od kritika bila je i da unutar usluge manjka pravih kvalitetnih ekskluzivnih naslova.

U međuvremenu, Google je odlučio Play Pass proširiti na 24 nova tržišta među kojima i ono hrvatsko. Google Play Pass će za 4.99 eura mjesečno ili 29,99 eura godišnje ponuditi igre i aplikacije (kojih sada ima više od 500) u potpunosti bez reklama i bilo kakvih kupnji unutar samih aplikacija.

Među zahtjevima za aktiviranje usluge spominje se uređaj s najmanje Android 4.4 sustavom ili višim, minimalno Google Play Store verzija 16.6.25, Google račun, način plaćanja koji podržava Google te postavljane iste zemlje što se tiče plaćanja i Google Play zemlje.

Osim u Hrvatskoj usluga je sada dostupna i u Austriji, Belgiji. Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Latviji, Lihtenštajnu, Litvi, Luksemburgu, Malti, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Švedskoj.

Od ranije usluga je bila dostupna u Irskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.