Hrvatski Photomath integriran u Snapchat

Partnerstvo domaćeg startupa i velikana Silicijske doline urodilo je naprednim funkcijama kamere za Snapchat koja od sada može i rješavati matematičke zadatke

Sandro Vrbanus petak, 5. travnja 2019. u 12:24

Mobilna aplikacija Snapchat dobit će mnogo novih naprednih funkcija kamere koje su najavljene na prvoj konferenciji Snap Partner Summit, jučer u San Franciscu. Među funkcijama kao što su zabavno fotografiranje s raznim filterima od sada će se naći i "Scan" mogućnost vezana uz kameru mobitela.

Unutar nje korisnici će moći snimiti neki predmet i odmah ga potražiti na nekoj od internetskih trgovina, iskoristiti mikrofon uređaja za prepoznavanje pjesama (uz tehnologiju Shazama), naručivati pizzu ili dodavati razne efekte na građevine koje snime. Međutim, nama je najzanimljivija integracija matematičkih funkcija za prepoznavanje i rješavanje zadataka – ostvarena u suradnji s hrvatskom kompanijom Microblink.

Njihova globalno popularna matematička aplikacija Photomath od sada će biti integrirana u sučelje Snapchata. Oni kojima je ova aplikacija glavni izbor za komunikaciju s prijateljima tako će moći, ne izlazeći iz Snapchata, dobiti i pomoć u rješavanju zadataka koje snime kamerom.

Photomath je krajem prošle godine premašio 100 milijuna preuzimanja s App Storea i Google Playa. Međutim, partnerstvo sa Snapchatom otvorit će im vrata daleko većeg tržišta – ovu aplikaciju, naime, preko 180 milijuna dnevno i preko 300 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. Većina njih su mladi koji još pohađaju školu, pa je za pretpostaviti da će im pomoć u matematici biti od koristi.

Damir Sabol, osnivač Photomatha izjavio je: "Ova mogućnost unutar Snapchatove kamere omogućit će Photomathu da mnogim učenicima, za koje znamo da su često prikovani uz svoje mobitele, pristup podršci u matematici na zahtjev, što će im pomagati kroz cijelu školsku godinu. Photomath će nastaviti tražiti nove puteve i partnere kako bi donio mogućnosti učenja u onom obliku koji je učenicima prirodan".