Još jedan korak prema lakšem prebacivanju WhatsApp razgovora s Androida na iOS

Trenutno nije poznata kada će opcija za prebacivanje razgovora s Androida na iOS ugledati svjetlo dana za sve korisnike, niti na kojim će verzijama sustava ona funkcionirati

Matej Markovinović ponedjeljak, 24. siječnja 2022. u 01:12

Iako se još najavljivalo u kolovozu 2021. godine, mogućnost prebacivanja WhatsApp razgovora s Androida na iOS samo što nije stigla.

Sudeći prema portalu WABetaInfo, najnovija WhatsApp beta verzija aplikacije za iOS (22.2.74) sadrži dokaze o nadolazećoj mogućnosti premještanja razgovora s Android na Appleove telefone. Prebacivanje će se, međutim, odvijati pomoću Move to iOS aplikacije koju je moguće preuzeti na App Storeu.

Na WABetaInfo portalu objavljene su i snimke zaslone koje prikazuju proces prijenosa razgovora s Androida na iOS. WhatsApp će, naime, prije početka procesa prijenosa zatražiti dopuštenje korisnika, nakon čega je potrebno aplikaciju držati otvorenom, a telefon otključanim.

Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Prema pisanju AndroidCentrala, korisnicima će se obavijest za proces prebacivanja pojaviti samo jednom. Drugim riječima, ako se preskoči taj proces, istovremeno će se izgubiti i dugo očekivana prilika za prebacivanje razgovora s Androida na iOS.