Messenger aplikacija za iOS i Android dobila namjenski odjeljak za pozive

Korisnici Messengera moći će na jednom mjestu vidjeti popis svih primljenih i upućenih poziva, a iz tvrtke kažu da će im i sam proces pozivanja biti značajno lakši

Matej Markovinović subota, 4. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Meta je predstavila novi odjeljak za pozive Calls u svojoj Messenger aplikaciji za korisnike iOS-a i Androida, koji će se pojavljivati uz Chats, Stories i People na dnu navigacijske trake.

Calls odjeljak pratit će svaki poziv koji korisnik uputi ili primi na jednom mjestu u aplikaciji te će, prema navodima Mete, značajno olakšati pozivanje. Budući da ima onih koji ne znaju da u Messengeru uopće postoji opcija glasovnih ili video poziva, tvrtka je mudro dodala i podsjetnik za takve korisnike.

Nadalje, klikom na Calls, korisnicima će se otvoriti lista kontakata. Prije ove promjene, za pozivanje je bilo potrebno otvoriti razgovor s osobom koju korisnik želi nazvati, navodi TechCrunch.

📷 Foto: Meta
Foto: Meta

Meta, naime, navodi da se na Messengeru svakoga dana obavi 40 posto više glasovnih i video poziva nego što je to bio slučaj početkom 2020. godine. Konkretnije, tvrtka tvrdi da se dnevno obavi više od 300 milijuna poziva.

Podsjećamo da je Messenger dobio mogućnost glasovnih poziva prije gotovo 10 godina, dok su video pozivi stigli u aplikaciji 2015. godine. Od tad se mnogo toga promijenilo. Primjerice, stigle su i neke alternativne platforme sa sličnim funkcijama, no očito je da je Metin Messenger i dalje popularan izbor među korisnicima.