Messenger se možda vraća u primarnu aplikaciju Facebooka

Aktivna testiranja novih mogućnosti otkrivaju da će u Facebooku možda povući odluku o izdvajanju Messengera iz osnovne mobilne aplikacije

Sandro Vrbanus nedjelja, 14. travnja 2019. u 07:00

Facebook trenutačno aktivno testira nove mogućnosti svojih mobilnih aplikacija, a jedna među njima mogao bi biti i povratak mogućosti za chat u osnovnu aplikaciju kojom se pristupa ovoj društvenoj mreži. Iako Facebook odavno unutar svoje platforme nudi izravnu razmjenu poruka, i usluga je integrirana u njegovu desktop inačicu, na mobilnim uređajima korisnici već nekoliko godina moraju koristiti dvije aplikacije – Facebook i Messenger – žele li imati pristup svim opcijama komunikacije.

No, nedavne najave o objedinjavanju svih chat mogućnosti Facebooka, WhatsAppa i Instagrama na jednu zajedničku komunikacijsku platformu očito je već dovela do nekih promjena. U Facebooku su tako, zbog pripreme na ovu promjenu, počeli testirati mogućnost povratka chata u glavnu aplikaciju. Primijetila je to jedna softverska stručnjakinja i svoj pronalazak objavila na Twitteru, a uskoro su se po pitanju ove promjene oglasili i iz društvene mreže.

Putem glasnogovornika su potvrdili kako testiraju načine da poboljšaju mogućnosti komunikacije unutar Facebook aplikacije, te da će Messenger u svakom slučaju ostati samostalna aplikacija.

Ono što se u testnoj inačici vidi jesu osnovne mogućnosti chata ugrađene u Facebook aplikaciju, koje se – kao i prije njihovog ukidanja – aktiviraju dodirivanjem ikone za Messenger. Ona do sada nije uklonjena već je korisnika preusmjeravala u drugu aplikaciju, no čini se kako bi se stvari uskoro mogle vratiti na staro.