Nasljednik Vinea zove se Byte i stiže na proljeće

Od iste ekipe koja je 2012. pokrenula uslugu za razmjenu kratkih video zapisa Vine sljedeće godine stiže Byte – usluga za razmjenu kratkih video zapisa

Sandro Vrbanus petak, 9. studenog 2018. u 14:07

Dom Hofmann, suosnivač i bivši glavni direktor Vinea, platforme za razmjenu kratkih video zapisa, još je prošle godine u javnost izišao s planovima o ponovnom oživljavanju ove vrste društvene mreže. Vine je, naime, na vrhuncu svoje popularnosti imao oko 200 milijuna korisnika, a njegov drugi vlasnik, Twitter, odlučio ga je 2016. godine ugasiti.

Sada će spomenuti Hofmann očito krenuti u novu avanturu izrade i lansiranja potpuno nove aplikacije koja bi trebala zamijeniti ugašeni Vine. Njegov novi uradak, svojevrsni "Vine 2.0", zove se Byte, i, pogađate, služit će kao platforma za izradu i razmjenu kratkih video zapisa, uz prepoznatljivi loop efekt.

O Byteu se za sada ne zna mnogo osim toga i činjenice da će u rad biti pušten nekad na proljeće sljedeće godine. Na web je postavljena njegova nova stranica na adresi Byte.co, a pokrenuti su i računi na društvenim mrežama. Jednom kad bude i službeno lansiran, ovaj će servis imati žestoku konkurenciju u vidu Instagrama i Snapchata koji trenutačno služe velikom broju korisnika za razmjenu kratkih video zapisa.