WhatsApp radi na porukama koje je moguće vidjeti samo jednom

Nova značajka može se pronaći u najnovijoj WhatsApp beta verziji za Android, verzija 2.22.25.20. Nakon što se takva poruka pošalje, primatelj ju ne može podijeliti ili proslijediti

Tomislav Stanković utorak, 13. prosinca 2022. u 06:00
📷 Image: unsplash.com/@ahskeed
Image: unsplash.com/@ahskeed

Iako poruke koje nestaju nisu novost na WhatAppu i postoje od studenog 2020., kada su poruke mogle nestati nakon 7 dana čemu je kasnije dodana opcija nestajanja poruka nakon 90 dana ili 24 sata, sada se ova mogućnost dodatno proširuje.

Poslana poruka se može pogledati samo jednom prije nego što nestane, i za pošiljatelja i za primatelja, kao što to WhatsApp već ima za fotografije i videozapise.

Kao što se može vidjeti na snimci zaslona koju prenosi WABetaInfo za ovu je značajku kreiran novi gumb, unutar kojega se nalazi simbol logota, smješten pored polja za unos poruke.

Nestajanje poruke odmah nakon što ju primatelj pročita može biti vrlo korisno kada se dijele vrlo važne informacije koje želite odmah izbrisati s telefona primatelja. Kao što se događa sa slikama i videozapisima za jednokratni pregled, niti tekstualne poruke ne bi trebalo biti moguće proslijediti i kopirati. Što se tiče snimki zaslona, one bi također trebale biti blokirane.