U pripremi i iPhone SE s Touch ID-jem ispod zaslona

Leaker s Twittera kojeg prenosi internetska stranica AppleInformed navodi kako Apple za iduću godinu testira tri različita iPhone SE modela među kojima i onaj s Touch ID-jem u zaslonu

Matija Pavlić subota, 15. kolovoza 2020. u 07:15

Nakon što se počelo spominjati da će Apple izdati novu inačicu svojeg iPhone SE pametnog telefona počele su kolati glasine da tvrtka iz Cupertina ne namjerava predstaviti jedan novi već barem dva nova iPhone SE modela.

U međuvremenu, iPhone SE 2020 je predstavljen, a sada se počinju pojavljivati i glasine o novim modelima. Prema glasini s Twittera (leaker @a rumors0000) koju prenosi internetska stranica AppleInformed u planu nije samo iPhone SE 2020 Plus model nego čak tri nova iPhone SE modela.

Najmanji planirani model imao bi 5,5-inčni zaslon, dvostruku kameru (telephoto i širokokutna leća), A14 Bionic čip i Touch ID u Home tipku baš kao i trenutačni iPhone SE 2020 model.

Drugi planirani model trebao bi imati 6,1-inčni zaslon, istu dvostruku kameru kao i manji model, isti A14 Bionic čip, ali za ovaj model je planiran Touch ID integriran u sam zaslon uređaja. Treći model je identičan dva prije spomenuta modela s izuzetkom Touch ID senzora koji se na ovom modelu nalazi sa strane uređaja.

Sva tri modela bi trebala imati preporučenu cijenu koja je manja od 500 dolara, no valja napomenuti da se najvjerojatnije radi o tri različita testna primjerka te će se na tržištu pojaviti samo jedan od navedenih modela. Koji god da se od navedenih modela pojavi na tržištu bit će to u drugom kvartalu iduće godine.