8848 M6, 865 i 5G

Krajem godine Qualcomm će predstaviti novi SoC za flagshipe – Snapdragon 865, jedan od prvih uređaja koji će ga imati je luksuzni telefon Titanium M6 5G

Stjepan Bilić srijeda, 23. listopada 2019. u 06:00

Naslov je možda malo zbunjujući, ali namjerno je takav, zašto, saznat ćete u nastavku teksta. Qualcomm će krajem ove godine predstaviti novi SoC za buduće flagshipe – Snapdragon 865. Do sada smo imali prilike saznati par pojedinosti o njemu no potpune specifikacije tek trebaju biti otkrivene.

Podsjetimo, Snapdragon 865 bit će proizveden pomoću 7-nanometarske EUV tehnologije, postojat će dvije inačice čipa - 4G i 5G kao i podrška za LPDDR5 memoriju. Najnovije informacije spominju i podršku za 100 MP kamere.

Iako čip još uvijek nije službeno predstavljen te unatoč tome što neće biti dostupan do 2020. godine, jedan kineski proizvođač luksuznih telefona i satova, tvrtka 8848, najavila je kako će njihov Titanium M6 5G telefon imati navedeni čip.

Pored te informacije tvrtka 8848 otkrila je i par drugih pojedinosti o svom budućem telefonu. Kako je vidljivo iz priložene fotografije kućište telefona bit će izrađeno od različitih materijala, metalni dijelovi (titanij?) se čine kao od zlata, dok je stražnja strana uređaja prekrivena kožom.

8848 Titanium M6 5G imat će 6,01-inčni AMOLED zaslon, 12 GB RAM-a i čak 1 TB prostora za pohranu. 8848 niej se odlučio za veći broj kamera, sa stražnje strane (a najvjerojatnije i s prednje) nalazit će se samo jedna kamera. Razlučivost glave je 64 MP, dok je razlučivost prednje, selfie, kamere za sada nepoznata.

Tvrtka je najavila kako će svojim kupcima osigurati i uslugu osobnog asistenta. Za razliku od Applea i Googlea iza njihovog se neće nalaziti stroj, već stvarna osoba koja će pokušati riješiti probleme svog korisnika. Vrijeme dolaska na tržište te cijena nisu poznati, no prema viđenom 8848 Titanium M6 5G ne bi trebao biti jeftin. Cijena prethodnog M5 modela s aligatorovm kožom trenutno se kreće oko 5.000 USD.