Apple će smanjiti količinu proizvedenih iPhone XS Maxa

Citi Research predviđa kako bi Apple u svom drugom fiskalnom kvartalu koji traje od siječnja do ožujka iduće godine mogao smanjiti proizvodnju svog iPhone XS Maxa na 45 milijuna primjeraka

Matija Pavlić ponedjeljak, 31. prosinca 2018. u 07:00

Tvrtka Citi Research u svojem novom izvješću ističe kako će se Apple u svojem drugom fiskalnom kvartalu koji će trajati od siječnja do ožujka iduće godine odlučiti na smanjenje proizvodnje svojeg iPhone XS Max premium telefona.

Konkretno, prema analitičaru Williamu Yangu, u navedenom razdoblju planirano je smanjenje proizvodnje navedenog modela iPhonea za 48%. Yang očekuje da će tvrtka iz Cupertina smanjiti proizvodnju na 45 milijuna primjeraka u tromjesečnom razdoblju, dok su prijašnja predviđanja govorila o proizvodnji 50 milijuna primjeraka iPhone XS Maxa.

Za razliku od Citi Researcha, u Rosenblattu u istom fiskalnom kvartalu predviđaju smanjenje proizvodnje iPhonea od 4 milijuna primjeraka, no oni predviđaju da će najveće smanjenje proizvodnje biti vidljivo u slučaju entry-level iPhone XR modela i to oko 2,5 milijuna primjeraka manje.