Cijela Galaxy S20 serija na Geekbenchu

Krajem siječnja kroz Geekbench su prošli svi telefoni iz serije Galaxy S20, pojedine modele Samsung je dodatno testirao čime je otkriveno kako ih je i dodatno optimizirao

Stjepan Bilić ponedjeljak, 3. veljače 2020. u 06:00

Samsung će za manje od desetak dana (11. veljače 2020.) predstaviti novu Galaxy S20 seriju pametnih telefona. Podsjetimo, radi se o flagshipima za 2020. godinu koji će donijeti mnoga poboljšanja u odnosu na još uvijek aktualnu seriju Galaxy S10.

Do sada gotovo da nema nepoznatih detalja o telefonima iz serije Galaxy S20. Sve što se do sada moglo doznati doznalo se, a mi smo vas o tome izvijestili u našim ranijim tekstovima koji su vam dostupni ovdje.

Kako se bliži trenutak predstavljanja nove serije tako i Samsung sve više testira performanse svojim novih telefona. Tako su se u Geekbenchnovu bazu sredinom i krajem siječnja 2020. upisala sva tri modela – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra i to u dvije inačice, za američko i korejsko tržište.

Ako je suditi prema rezultatima testova korejske inačice su nešto optimiziranije nego američke. Naime, korejski modeli telefona dobili su veći broj bodova. To ne znači da će i na kraju razlika među navedenim modelima biti također velika, već da je u petnaestak dana koliko je prošlo između testiranja američkih i korejskih modela Samsung dodatno poradio na optimizaciji softvera što je rezultiralo povećanim performansama.

Korejski modeli telefona nose oznake SM-G981N (Galaxy S20), SM-G986N (Galaxy S20+) i SM-G988N (Galaxy S20 Ultra). Telefoni za američko tržište tradicionalno umjesto slova „N“ u nazivu imaju slovo „U“. Svi navedeni modeli temelje se na Snapdragon 865 čipu. Trenutno u Geekbenchovoj bazi nema „F“ modela koji su namijenjeni europskom tržištu, a koji se temelje na Samsungovom Exynos čipu pa ćemo na informacije o njihovim performansama morati još malo pričekati.

Ono što je Geekbench potvrdio jest da nova Galaxy S20 serija stiže sa 12 GB RAM-a. Navedenu količinu radne memorije imat će svi modeli, od standardnog S20 do najopremljenijeg modela S20 Ultra. Android 10 ne treba posebno navoditi, jer Samsung uvijek nove flagship modele isporučuje s trenutno najnovijom inačicom Androida.