Cijela Galaxy S20 serija na Geekbenchu

Krajem siječnja kroz Geekbench su prošli svi telefoni iz serije Galaxy S20, pojedine modele Samsung je dodatno testirao čime je otkriveno kako ih je i dodatno optimizirao

Stjepan Bilić ponedjeljak, 3. veljače 2020. u 06:00

Samsung će za manje od desetak dana (11. veljače 2020.) predstaviti novu Galaxy S20 seriju pametnih telefona. Podsjetimo, radi se o flagshipima za 2020. godinu koji će donijeti mnoga poboljšanja u odnosu na još uvijek aktualnu seriju Galaxy S10.

Do sada gotovo da nema nepoznatih detalja o telefonima iz serije Galaxy S20. Sve što se do sada moglo doznati doznalo se, a mi smo vas o tome izvijestili u našim ranijim tekstovima koji su vam dostupni ovdje.

Kako se bliži trenutak predstavljanja nove serije tako i Samsung sve više testira performanse svojim novih telefona. Tako su se u Geekbenchnovu bazu sredinom i krajem siječnja 2020. upisala sva tri modela – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra i to u dvije inačice, za američko i korejsko tržište.

Ako je suditi prema rezultatima testova korejske inačice su nešto optimiziranije nego američke. Naime, korejski modeli telefona dobili su veći broj bodova. To ne znači da će i na kraju razlika među navedenim modelima biti također velika, već da je u petnaestak dana koliko je prošlo između testiranja američkih i korejskih modela Samsung dodatno poradio na optimizaciji softvera što je rezultiralo povećanim performansama.

Korejski modeli telefona nose oznake SM-G981N (Galaxy S20), SM-G986N (Galaxy S20+) i SM-G988N (Galaxy S20 Ultra). Telefoni za američko tržište tradicionalno umjesto slova „N“ u nazivu imaju slovo „U“. Svi navedeni modeli temelje se na Snapdragon 865 čipu. Trenutno u Geekbenchovoj bazi nema „F“ modela koji su namijenjeni europskom tržištu, a koji se temelje na Samsungovom Exynos čipu pa ćemo na informacije o njihovim performansama morati još malo pričekati.

Ono što je Geekbench potvrdio jest da nova Galaxy S20 serija stiže sa 12 GB RAM-a. Navedenu količinu radne memorije imat će svi modeli, od standardnog S20 do najopremljenijeg modela S20 Ultra. Android 10 ne treba posebno navoditi, jer Samsung uvijek nove flagship modele isporučuje s trenutno najnovijom inačicom Androida.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi