Detaljno o OnePlusovoj sedmici

Nakon rendera koji su otkrili (potvrdili) dizajn OnePlusove sedmice, internetska stranica Giztop objavila je također render, ali i pune specifikacije te navodnu cijenu

Stjepan Bilić subota, 9. ožujka 2019. u 13:00

OnePlus još uvijek nije predstavio ovogodišnji flagship OnePlus 7. No, to nije spriječilo internetsku stranicu Giztop da objavi potpune specifikacije i navodnu cijenu uređaja.

Do sada smo već imali prilike saznati ponešto o OnePlusovoj sedmici zahvaljujući leakerima koji su objavljivali informacije o specifikacijama i dizajnu. Prije par dana imali smo tako prilike vidjeti rendere koji su u potpunosti otkrili izgled uređaja te su ujedno i potvrdili kako ovog puta neće biti nikakvih ureza na zaslonu, jer će selfie kamera biti smještena unutar pop-up sustava.

No, vratimo se na specifikacije. Giztop na svojim stranicama tvrdi kako će OnePlus 7 imati 6,5“ AMOLED zaslon s najbržim otključavanjem na svijetu. Kako za aktiviranje pop-up kamere ipak treba neko vrijeme ova se izjava najvjerojatnije odnosi na skener otisaka prstiju unutar zaslona. Od oštećenja zaslon štiti Gorilla Glass 6 staklo, a koliko dobro znat ćemo ga kroz svoje ruke propusti Zack Nelson, kao što je to učinio i s njegovim prethodnikom.

Zatim, temeljit će se na Snapdragonu 855 čija će brzina biti 2,84 GHz te Adreno 640 grafici. Giztop za sada prijavljuje dva modela, sa 8 GB i 12 GB LGBPDDR4x RAM-a te s 128 GB i 256 GB UFS 2.1 podatkovnog prostora. Kamera je ukupno četiri, od čega se tri nalaze na stražnjoj strani, te jedna na prednjoj strani uređaja, zapravo unutar uređaja, ali će po iskakanju iz kućišta gledati prema naprijed.

Razlučivost glavne kamere je 48 MP, a dodatnih 20 MP i 5 MP. Razlučivost selfie kamere je 16 MP. Energijom potrebnom za rad napajat će se iz baterije kapaciteta 4.000 mAh. Izvor navodi i podršku za VOOC tehnologiju brzog punjenja baterije te 44-vatni punjač. Što se cijene tiče, čini se kako će početni model koštati 569 USD. Razumljivo, Giztop navodi kako ga još uvijek nema na stanju.