Essential Phone 2 otkazan, budućnost kompanije nesigurna

Kompanija iza koje stoji jedan od začetnika Androida Andy Rubin je, čini se, upala u oveće probleme i budućnost joj je pod znakom pitanja

Sandro Vrbanus subota, 26. svibnja 2018. u 13:19

Essential Productsu, kompaniji Andyja Rubina, jednog od začetnika projekta Android, ne piše se dobro. Kako se čini po ovih dana pristiglim informacijama Essential će prestati proizvoditi svoj prvi, prilično kvalitetni ali tržišno očito ne baš uspješni, Essential PH-One, otkazao je razvoj njegovog nasljednika, a navodno uprava već razmišlja o tome da proda cijelu kompaniju.

Essential Phone 2 je tako, već u fazi razvoja, dokinut, a Essentialovi su se stručnjaci prema pisanju Bloomberga prebacili na razvoj drugog proizvoda. Trebao bi to biti svojevrsni pametni zvučnik, uređaj koji će povezivati ostale gadgete u pametnom domu – a da je ova činjenica vrlo vjerojatno istinita potvrdile su i Rubinove objave na Twitteru.

Essential bi tako uskoro mogao biti prodan ili bi se mogao posvetiti potrošačkoj elektronici koja ne uključuje nužno mobitele. Ovo tržište pokazalo se praizazovnim, a konkurencija prevelika i prejaka, pa je do sada Essential prodao tek oko 150 tisuća primjeraka uređaja u čiji je razvoj uložio preko 100 milijuna dolara.

Rubin je navodno zaposlenike već uvjeravao kako medijski napisi nisu točni i da im tvrtka nije na prodaju, ali isto tako je rekao i da nije siguran kakva joj je budućnost, te da pokušavaju dobiti kredit kako bi nastavili s poslovanjem – iako su do sada od raznih ulagača već prikupili preko 300 milijuna dolara.