Galaxy Note10 s podrškom za 45W brzo punjenje

Iduća dva mjeseca pojavljivat će se sve više glasina o ovogodišnjem Galaxy Noteu, najnovije govore kako će podržavati 45-vatno punjenje baterije

Stjepan Bilić ponedjeljak, 3. lipnja 2019. u 06:00

Samsung bi kroz neka dva mjeseca trebao predstaviti ovogodišnji Note. Podsjetimo, naziv ovogodišnjeg modela bit će Galaxy Note10, a do sada je o njemu procurilo dosta informacija.

Nakon što smo saznali kako Note10 hoće/neće imati fizičke tipke i 3,5-milimetarski audio port stižu nam i informacije vezano uz tehnologiju za punjenje baterije. Izvor koji se do sada već dokazao kao jedan od najrelevantnijih – Ice universe navodi kako će Galaxy Note10 stići s tri puta bržim punjenjem – 45-vatnim.

Podsjetimo, još uvijek aktualni model Galaxy Note9 ima 15-vatni punjač. Dakle, napredak po pitanju brzine punjenja baterije je znatan. U slučaju da se navodi pokažu točnim, Samsung će za 5W prestići svog još uvijek ljutog konkurenta – Huawei i njegov P30 Pro koji ima 40W Super Charge punjenje.

Ovog puta Ice universe je bio malčice tajnovit. Naime, nije riječima napisao ništa vezano uz navedenu informaciju, već je samo objavio grafiku na kojoj se nalazi Leonardo da Vinci i brojevi 101101. Kada se uzme u obzir kako je kodni naziv Notea10 upravo Da Vinci, te kako 101101 u binarnom brojevnom sustavu znači 45, dolazimo do zaključka o 45-vatnoj tehnologiji punjenja.