Galaxy S10 - Infinity-O zaslon, ultrazvučni skener otiska prsta

U slučaju da Evan Blass raspolaže s točnim informacijama Galaxy S10 bit će prvi Samsungov mobitel s notchom, srećom u tom slučaju bi trebao dobiti Infinity-O zaslon

Stjepan Bilić četvrtak, 15. studenog 2018. u 15:00

Samsung je krajem prošlog tjedna otkrio kako u budućnosti u svoju ponudu namjerava uvrstiti i mobitele s urezanim, odnosno probušenim zaslonima. Podsjetimo, riječ je o Infinity-U, Infinity-V i Infinity-O zaslonima.

Kako im sam naziv otkriva - prva dva bit će u obliku slova „U“ i „V“ te će imati doticaj s vanjskim rubom zaslona, no zadnji – Infinity-O neće, otvor u obliku slova „O“ nalazit će se unutar zaslona. Kako to točno Samsung namjerava izvesti možete vidjeti na fotografiji iz priloga.

Da su urezani i probušeni zasloni skora budućnost u neku ruku potvrđuje i Evan Blass, jedan od najpouzdanijih leakera iz tehnološkog svijeta. Blass je na svojem Twitter profilu objavio par informacija koje je uspio doznati vezano uz mobitel Galaxy S10.

Blass tvrdi kako će upravo Galaxy S10 biti opremljen s Infinity-O zaslonom. Otvor na zaslonu trebao bi biti iskorišten za postavljanje selfie kamere. Nadalje, Blass navodi kako će unutar zaslona biti integriran i Ultrazvučni skener otiska prsta, a sa stražnje strane tri kamere – standardna, širokokutna i telefoto. Galaxy S10 stići će s najnovijom inačicom Androida – 9.0 Pie i s najnovijim Samsungovim korisničkim sučeljem – One UI, na čijem je razvoju surađivao i Google.

Inače, iz drugih izvora mogu se čuti navodi kako će Samsung ovog puta veći dio komponenti nabavljati od kineskih tvrtki. Razlog tomu su što manji proizvodni troškovi. Za novu Galaxy S10 liniju kineski dobavljači bi trebali dobavljati različite antene i objektive za kamere. Prema izvoru, objektivi će stići iz tvrtke Sunny, iste one koja je već dobavljala objektive za probnu seriju Galaxyja S9 te potom za Galaxy Note9 koji ima isključivo objektive tvrtke Sunny.

Službeno predstavljanje Galaxy S10 linije očekuje se u ožujku 2019. godine. Do tada, sve napisano smatrajte glasinama koje se na kraju i ne moraju pokazati točnima.