Google kratkim videom prikazao novi Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Na Googleovom YouTube kanalu osvanuo je video koji prikazuje dizajn nadolazećeg Pixela 8 i Pixela 8 Pro. Iako je video relativno kratak, vidljivo je da promjena u dizajnu gotovo ni - nema

Matej Markovinović nedjelja, 10. rujna 2023. u 12:46
Pixel 8 Pro 📷 Foto: Google
Pixel 8 Pro Foto: Google

Google gotovo svake godine prikaže vizualni dizajn svojih novih Pixela prije njihovog službenog predstavljanja, a isto to je učinio i sada. Naime, objavili su videozapis na YouTubeu koji zainteresiranima za kupnju nadolazećeg Pixela 8 i Pixela 8 Pro, apsolutno ništa ne ostavlja za maštu.

Iz Googleovog videa koji traje 24 sekunde, moguće je vidjeti da nadolazeći Pixel 8 i Pixel 8 Pro zadržavaju dizajn svojih prethodnik. Promjena, naizgled, gotovo da ni nema, izuzev dodatka infracrvenog termometra na Pro inačici koji se smjestio tik ispod LED bljeskalice.

Google se nije dotaknuo specifikacija, no ako je za vjerovati procurjelim informacijama, Pixel 8 Pro imat će 6,7-inčni LTPO OLED zaslon QHD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Pogonit će ga još nepredstavljeni Tensor G3 SoC uparen s do 12 GB RAM-a i do 256 GB interne memorije. S druge strane, Pixel 8 imat će isti SoC, ali manji 6,17-inčni zaslon.

I jedan i drugi model trebali bi značajno poskupjeti u Europi, o čemu smo pisali u tekstu na sljedećoj poveznici. Službeno predstavljanje zakazano je za 4. listopada.